Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Karar verilecek

Uzun Menzilli Füze Savunma Sistemi Projesi'nde kararın bir hafta içinde verilmesi bekleniyor.

Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Karar verilecek
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Karar verilecek
GİRİŞ 26.08.2014 14:20 GÜNCELLEME 26.08.2014 14:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış


Çin, ABD ve İtalyan-Fransız firmalarının yarıştığı, Türkiye'nin en büyük savunma ihalelerinden Uzun Menzilli Füze Savunma Sistemi Projesi'nde kararın bir hafta içinde verilmesi bekleniyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin uzun menzilde ve alçak/orta/yüksek irtifada hava savunmasını sağlamak amacıyla yürütülen proje, 26 Eylül 2013'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) kararıyla başlamıştı.

ABD'nin Patriot sistemi, Çin'in FD-2000 füzesi ve İtalyan-Fransız ortaklığıyla geliştirilen Samp-T sisteminin yarıştığı ihale kapsamında, Çin Halk Cumhuriyeti'nden CPMIEC kuruluşu ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilmişti. Bu karar, NATO, ABD ve Avrupalı yetkililerce tartışma konusu olmuştu.

SSİK talimatı gereği, CPMIEC ile görüşmelerden sonuç alınamaması halinde ikinci sıradaki EUROSAM konsorsiyumu ile, onlarla yapılan görüşmelerden de sonuç alınamaması halinde üçüncü sıradaki ABD ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırılmıştı.

- Süre bu hafta doluyor

Sözleşme detaylarının önem taşıdığı ve görüşmelerin tüm ayrıntılarda mutabık kalıncaya kadar sürdürüldüğü ihale kapsamında tüm teklifler için geçerlilik süreleri en son 31 Ağustos 2014'e kadar uzatılmıştı. Bu kapsamda, kararın bir hafta içinde verilmesi bekleniyor.

YORUMLAR 9
  • Bahadır Bahadıroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Aselsan. Kısa ve orta menzilli yaptı deneme aşamasında Hisar-A ve Hisar-O. Uzun menzilli füzeyede talip, yaparız dedi. Ama 10 yıl sürer, bize acil lazım. En uygunda Çin bence.
    Cevapla
  • Ümit 9 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Amerikaya bağımlı kalmak veya başkasına. Politikalar kısa vadeli mi blirlenmeli uızun vadeli mi? Bağımlılıktan kurtulmak gerekli.Bu bugün amerikaya bağımlılık, yarın çine bağımlılıktan kurtulmak olmalı. Bize niye bağımlı değiller? Hiçbir zaman geç kalınmış değil.Yeter ki attığımız adımları küçümsemeyelim.
    Cevapla
  • murat cg 9 yıl önce Şikayet Et
    Kimden Alalım ?. ondan almayın, bundan alın, şundan alabilirsiniz....... Ülkemizde bunları yapacak teknolojinin olduğunu düşünüyorum. Her şeyde olduğu gibi buradada %100 Türk Malı diyorum.
    Cevapla
  • sfenks 9 yıl önce Şikayet Et
    cin almaması durumunda savunma sanayimizin kimlerin elinde oluduğunu acık bir şekilde kamu oyuna acıklamış olacağız . avrupu amerika al dedimi alıyor alma dedimi almıyoruz yetkililere lütfen bağızsız bir devlet gibi hareket edin milletinizin bağımsızlığını ve geleceğini ön planda tutarak hareket edin
    Cevapla
  • Mustafa Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Hassas Denge. Türkiye miras yedi bir ülke. Ne yazık ki bir imparatorluktan geriye bunlar kaldı. Ancak Abdulhamit Han gibi aklını kullanan vasıflı idareciler bu güçsüzlükten bile menfaat elde edebilir. Şu anda bizi rusya-çin-iran bloğu kabul etmiyor. Zira sünniler ABD-AB ekseninde şiiler ise Rusya- Çin ekseninde. Türkiye 90 yıldır üzerine yüklenen bu misyonu değiştirmeye gayret ediyor. Zira ne kadar güçsüz olursak olalım potansiyelimiz var. bu potansiyelle işbirliği yapmak herkesin işine gelir. Ama doğrudan ABD nin tahakkümüne boyun eğersen bu potansiyelden istifade edemezsin. Füze alımı bir iki yıldır gündemi meşgul ediyor. Bu meşguliyet boşa değil. Büyük hesaplaşmalar ve hassas dengeler kuruluyor. Allah milletimize yardım etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle