Devletin ayağına gitme dönemi bitmeli

Bakan Işık, devlet olarak üreticinin, KOBİ'lerin ayağına gideceklerini söyledi.

Devletin ayağına gitme dönemi bitmeli
Devletin ayağına gitme dönemi bitmeli
GİRİŞ 21.08.2014 17:39 GÜNCELLEME 21.08.2014 17:39


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, devletin ayağına gitme döneminin geride bırakılmak zorunda olduğunu belirterek, devlet olarak üreticinin, KOBİ'lerin ayağına gideceklerini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Işık, KOSGEB il müdürlerini Ankara'da topladı. Bakanlık Konferans Salonundaki toplantıda konuşan Işık, müdürlere yeni yol haritalarını anlattı.

Türkiye'nin, üretmekten başka çaresinin bulunmadığını vurgulayan Işık, uygun maliyetle, kaliteli üretip yurt dışına satmak zorunda olduklarını ifade etti. Bakan Fikri Işık, orta gelir tuzağının aşılması için sıçrama yapmanın şart olduğunun altını çizerek, bunun yolunun da KOBİ'lerden geçtiğini ifade etti.

KOBİ'lerin, tüm dünyada ekonominin lokomotifi olduğuna işaret eden Işık, sürdürülebilir kalkınma ve istihdamı tabana yaymak için KOBİ'lere büyük görevlerin düştüğünü kaydetti.

Işık, toplantıda KOBİ'lerin rekabet ve kurumsallaşma sorunlarına da değindi. Kalitesiz projelerden dolayı destek bütçelerinin tam olarak harcanamadığını anlatan Işık, işletmelere proje yapmaya elverişli hale gelebilmeleri için eğitim verilmesini istedi.

İl müdürlerine özel talimatlar da veren Işık, "Devletin ayağına gitme dönemini geride bırakmak zorundayız, devlet olarak üreticinin, KOBİ'lerin ayağına gideceğiz. Binalarımızdan, odalarımızdan çıkacağız. İhracat ve teknoloji potansiyeli olan KOBİ'leri bizzat belirlemek ve yol göstermek için ayaklarına gideceğiz, bu bizim önemli bir görevimizdir" ifadelerini kullandı

KAYNAK: AA