Dev adım: Yatırım yapana vatandaşlık hakkı

Hükümet, yabancı yatırımların önünü açmak için tarihi bir adım daha atıyor.

Dev adım: Yatırım yapana vatandaşlık hakkı
Dev adım: Yatırım yapana vatandaşlık hakkı
GİRİŞ 21.08.2014 09:15 GÜNCELLEME 21.08.2014 10:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiltere ve Almanya'da olduğu gibi yabancı yatırımcıya uzun süreli ikamet izninin ardından vatandaşlık hakkı verilecek. Blackberry'nin İstanbul doğumlu mucidi ve CEO'su Mike Lazaridis örneğinde olduğu gibi 'zorunlu askerlik' sorunu yaşanmaması için de yasal düzenleme yapılacak.

SINIRLAMA KALKIYOR

Ekonomi yönetimi, Türkiye'nin nitelikli yatırımcılar açısından çekim merkezi olması için kolları sıvadı. Yabancı istihdamına yönelik izin süreçleri de revize ediliyor. Anlık ihtiyaçlara hızlı yanıt için muafiyet kapsamındaki bakım, onarım, montaj işlerinde tek girişli vize, yılda bir kez kullanma şeklindeki sınırlamaların kaldırılması öngörülüyor. Nitelikli yabancılar için eğitim düzeyi ve yapacağı yatırımın miktarı esas alınacak. Yabancıların eş ve çocuklarının 5 yıl bekleme süresi olmadan diğer yabancılar gibi çalışma izni almalarının da önü açılacak.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 3
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK MÜKEMMEL. Evet,yabancı iş adamları Türkiye de rahatça yatırım yapıp ,iş kurabilmeli,bu Türk vatandaşlığına geçmeleri ile daha rahat olur. ve şunu biliyorum,yabancı,yani Avrupalı iş adamları,insan hayatına,insana ,bizim iş adamlarımızdan daha değer veriyor, inşallah Avrupadaki gibi sağlıklı,mükembel iş yerleri açarlarda,bizim asgari ücretle,kirli,sağlıksız,ortamlarda köle gibi günde 12-14 saat boğaz tokluğa çalıştırılan gariban işçilerimiz rahata ,Avrupa kalitesinde çalışmaya kavuşur.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan Uzun Adam,a Güvenmek,. Yeni ve Tam Bağımsız Büyük Güçlü Süper Türkiye,ye Güvenmek Demektir,
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    super olmus. bizim BIST de gezen faizi dusurme karim azalir diye bagiran geceleri is adami gunduz tefeci tiplere bakarsak ulkede ne bir teknoloji gelisir ne de dunya standartinda uretim olur 2023 icin daha cesur adimlar bekliyoruz haydi turkiyem buyukelciliktekileri bos oturtmayin kalksin ucak bileti versin gondersin gel tatile karsilasin bizim bakaniklarimiz sizi desin akilli is adamlarini pas etsin
    Cevapla