TCDD'den 'düdük' açıklaması

TCDD, YHT'nin geçeceği zaman görevlinin düdük çalarak vatandaşları uyardığı yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı.

TCDD'den 'düdük' açıklaması
TCDD'den 'düdük' açıklaması
GİRİŞ 20.08.2014 16:41 GÜNCELLEME 20.08.2014 16:41

TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında Ankara-İstanbul YHT yolunun Alifuatpaşa kesimiyle ilgili haberlerin yer aldığı anımsatılarak, konuya ilişkin açıklamanın yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edildi.

Yüksek Hızlı Tren hattında hemzemin geçit bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, yaya geçişlerinin alt ve üst geçitlerle sağlandığı bildirildi.

Hattın tamamının işletmeye açılmadan önce ihata altına alındığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu haberlerde Geyve Belediyesi tarafından ihatanın kaldırılarak ve bekçi konarak Belediyece geçici geçiş noktası oluşturulan yerin fotoğrafları ile vatandaş görüşleri yer almıştır. Özetle; söz konusu bölgede yaya ve araç geçidi yapılmış olup çalışmaktadır. Ancak vatandaşlar, geçitlerin uzak olduğunu iddia ederek kapatılan hemzemin geçit noktasından ihataları kaldırarak geçmeye teşebbüs etmişlerdir. Bu durumun önüne geçmek ve can güvenliğini sağlamak üzere; gerekli tedbirler ihatadan geçiş noktası açarak fiili durum oluşturan Belediyece alınmıştır. Söz konusu bölgede trenler düşük hızla seyretmektedir. Söz konusu yer için de UKOME kararı çıkarılmış ve üst geçit inşasına başlanmıştır."