Enerji sektörünün ilk yerli aracı

Petrol, doğalgaz ve jeotermalle alakalı sondaj çalışmalarının yerli yapılabilmesiyle alakalı önemli bir dönüm noktasındayız.

Enerji sektörünün ilk yerli aracı
Enerji sektörünün ilk yerli aracı
GİRİŞ 20.08.2014 13:45 GÜNCELLEME 20.08.2014 13:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Pi Makina tarafından yapılan derin petrol sondaj kulesinin tanıtımı için düzenlenen etkinlikte, üretim yapılan tesiste incelemelerde bulundu.

Bakan Yıldız, daha sonra yaptığı açıklamada, petrol, doğalgaz ve jeotermalle alakalı sondaj çalışmalarının yerli yapılabilmesiyle alakalı önemli bir dönüm noktasında olduklarını söyledi. Yıldız, "Nasıl yerli aracımızı yapmakla alakalı bir seferberlik ilan edildi, enerji sektörünün yerli aracı burada yapılmıştır" diye konuştu.

Yerli bir sondaj makinası yapılması halinde ilk siparişi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) vereceğini söylediklerini anımsatan Yıldız, Türkiye'de son 11 yılda sektöre kamu ve özel sektörün 7,4 milyar liralık kaynak ayırdığına, bunun 5 milyar dolarlık kısmının ekipman ithalatı için kullanıldığına dikkati çekti. Yıldız, arama faaliyetlerinin arttığı bir ortamda yerli ekipman üretiminin, sektöre ve cari açığın azaltılmasına çok ciddi bir katkı olduğunu vurguladı.

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    YA ALLAH BİSMİLLAH ! inşallah 2023 kadar muhalefetin engellerine ramen - . Çok araç ve gereçlerimizi kendimiz üretecez ! ihracat yapacaz ! Büyük taş yerinden oynadı çünkü !
    Cevapla