Ünlü finansçılardan Türkiye itirafı

Uluslararası finans uzmanları Türkiye ile ilgili itirafta bulundu: Türkiye'yi eksik değerlendirdik

Ünlü finansçılardan Türkiye itirafı
Ünlü finansçılardan Türkiye itirafı
GİRİŞ 20.08.2014 12:03 GÜNCELLEME 20.08.2014 12:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış


Uluslararası finans kuruluşları ve kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin bu yıl için ekonomik büyüme öngörülerini özellikle yılın ilk yarısı ardından yukarı yönlü revize etmeye başlarken, finans uzmanı Timothy Ash, "Türkiye'yi hepimiz eksik değerlendirdik" dedi.

TÜRKİYE'Yİ EKSİK DEĞERLENDİRDİK

"Bence son 18 ay içinde Türkiye ekonomisinin dayanıklılığını hepimiz eksik değerlendirdik" diyen Ash, Türkiye'nin son zamanlarda bazı sosyal gerilimlere, kur oynaklığına ve politika daralmasına karşın öngörüler üzerinde büyüme performansı olduğunu belirtti.

Toronto Dominion Securities Gelişmekte Olan Ekonomiler Ekonomisti Cristian Maggio ise "Türkiye'deki büyümenin gerektiğinin altında tahmin edildiği düşüncelerine katılıyorum. Reyting kuruluşları büyümeyi azaltabilecek bazı kritik konuları öne çıkardılar. Fakat piyasada hemen herkes Türkiye'nin 2014 büyümesini eksik tahmin etti. Buna kendimi de dahil ediyorum" diye konuştu.

Maggio, Toronto Dominion Securities'in de Türkiye'nin büyümesini yukarı yönlü revize ettiğini belirterek, "Ben de birkaç ay önce Türkiye için bu yılki ekonomik büyüme beklentimi yüzde 3'ün biraz altına, gelecek yıl için de yüzde 3,5'e revize ettim" dedi.

Daha önce Türkiye'nin ekonomik büyümesine ilişkin "karamsar beklentilerin" daha çok Türkiye'nin yüksek faiz ortamından kaynaklandığını, Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine devam edebileceğini işaret etmesinin büyüme oranlarını da yukarı yönlü revize etmeyi gerektirdiğini vurguladı.

YORUMLAR 6
  • Nihat Özbudun 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz zaten "one minute" krizinden sonra böyle şeyler bekliyorduk.. Türkiye mazlumdan yana tavır koyacak da dünya finans, basın yayın piyasalarını elinde tutan yahudilerden kara propaganda yemiyecek? İmkanı mı var efendim? Allahtan şuurumuz yerine geldi de kimin neyi niye yaptığına artık uyanıyoruz. Eski T.C. gibi kıblemizi batıya döndürüp efendilere kuyruk sallama devri bitti artık. Haysiyetimiz geri geldi, kıblemiz düzeldi. Çok şükür....
    Cevapla
  • Fatih ışık 9 yıl önce Şikayet Et
    Unutulmasınki, Türkiye demek Eğitim demektir.. Eğitimde üniversiteler arasinda kacinci siradayiz bi bakin lütfen. Doçentlik yapacaklar ingilizceyi bile kurslardan öğreniyorlar. Afrika da bile ingilizce 1. sınıftan başliyor. bizde yillardir dilbilgisi... yüksek lisans icin geldigimiz mülakatta english istiyorlar. Vatanimda elin ülkesinden gelen türkçe ögrenip üniversite seçiyor. bizim gibi TÜRKLER de acaba sinavda nasil soru cikacak diye 20 tane öss sınav kitabi bitiriyoruz. bitmedi okuduğumuz bölümde de mezun olduktan sonra mesela Türkiye genelinde mezun olan 1000 kişi ise bunun 300 400 ü memur oluyor. Diğerleri boşta yazik ya bölümü söylemicem Ama Allahtan korkar insan. güzel tarafindan bakin diyorlar Allah aşkina Ben eğitilemezssem ben kazanamassam ülkem nasil kazansin.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Unutulmasınki, Türkiye demek AK Parti demektir !. % 50nin üzerinde alan bir parti ülkeyi temsil eder, gerisi fasafiso !
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    HAKSIZLIK ETMEYIN LUTFEN. Kim olsa aynisini yapardi bizdeki tuzluk vekiller dahi operasyonda ulkeyi zor gunler bekledigini soyluyorsa daha kimbilir kimler ne projeler ile ulkemize yuklenmek istedilerdi ne talan ne faizler havada ycysacakti gecede ne faizler bir gecede zenginler olusacakti!! ki ne zaman olacakti 17 aralik darbesi basarili olsaydi sasmayi simdi anladinizmi abilerim kim olsa yanilirdi
    Cevapla
  • sinan sinanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    VEBALİ KİME. İtiraf ettin de bu işin günahını vebalini kim çekecek. Sizin yüzünüzden kaç kişi sıkıntıya girdi hatta bu sıkıntı yüzünden intihar eden bile olmuştur. Basit bir vaka gibi görünse de altında çok büyük sorunlar var. Bir ülkenin ekonomik yapısıyla doğrudan ilgili konular piyasaları anında etkileme Yazık çok yazık aldığınız paralar zehir zıkkım olsun, bu eleştiriyi okursanız size son sözüm itiraf dan sonra istifadır bunu da onurlu insanlar yaptığı için sizleri pek ilgilendirmiyor zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle