Piyasalarda Ali Babacan çoşkusu

Yeni kabinenin ekonomi yönetiminde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yer almaya devam edeceği beklentisiyle Borsa İstanbul uçuşa geçti

Piyasalarda Ali Babacan çoşkusu
Piyasalarda Ali Babacan çoşkusu
GİRİŞ 20.08.2014 08:45 GÜNCELLEME 20.08.2014 08:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış


BIST-100 endeksinde alımlar ikinci seansta kuvvetlenirken, endeks gün içinde en yüksek 79,408.14 puanı gördü.

Kapanışta ise yüzde 2.5 yükselişle 79,275.88 puandan günü tamamladı. Gösterge faizin de gerilemesiyle faiz oranlarına duyarlı olan banka hisseleri yüzde 3.65 artış kaydetti.

Yurtiçinde bu haftanın en önemli gündem maddesi, 21 Ağustos Perşembe günü toplanacak AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı olacak.

Partinin yeni genel başkanının dolayısıyla başbakanın kim olacağının toplantıda ele alınması bekleniyor. Piyasalar, ayrıca yeni ekonomi yönetiminde Ali Babacan'ın konumunun ne olacağını da yakından izliyor.

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, "Yeni kurulacak kabinede Ali Babacan'ın görevine devam edeceği beklentisinin güçlenmesiyle alımlar görüyoruz. BIST-100'de bu alımlar 79,800 seviyesine kadar devam edebilir" dedi.

Bosphorus Capital Portföy Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yener de, Babacan'ın ekonomi yönetiminde kalacağına ilişkin beklentilerin yanı sıra, jeopolitik risklerde düşüş algısı ve Jackson Hole toplantısında Fed Başkanı Janet Yellen'den yumuşak söylem beklentisinin de son iki haftadır negatif ayrışan BIST'i desteklediğini söyledi. Yener, "Gösterge tahvil faizinin yüzde 9.18'e gerilemesi de borsa tarafına destek oldu" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroshenko, Avrupa Birliği, Ukrayna ve Rusya liderlerinin 26 Ağustos'ta Minsk'te bir araya gelerek enerji güvenliği ve doğu Ukrayna'daki uzlaşmazlığı görüşeceğini açıkladı. Risk iştahının tekrar geri gelmesiyle global hisse senedi piyasaları yükselişte.

YORUMLAR 4
  • müslüman kurtuldu 9 yıl önce Şikayet Et
    ..... temiz yüzlü insan. Yüzün hep böyle Ak olsun inşaallah. ALLAH yardımcın olsun. türkiye büyük bir transatlantik artık. Uzman kaptan ve uzman kaptan yardımcıları götürüyor hedefe doğru
    Cevapla
  • kemal özyurt 9 yıl önce Şikayet Et
    adamın kralıdır o. çok sevdiğim takdir ettiğim efendi bir siyasetçi allah başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • TurQuaZ 9 yıl önce Şikayet Et
    memleketimden hep kötü adamlar çıkacak değil ya. biraz da iyi adamlar çıksın. yola devam. kıl tüy ile uğraşmaya gerek yok. daha kayıplarımızı telafi edemedik.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok efendi doğru düzgün ve çalışkan bir insan...... ....Türk ekonomisini uçurarak adeta batılın beynine yazdırdı...
    Cevapla