Yetkin: AB'nin çağrısı kabul edilemez

TZD Genel Başkanı Yetkin, AB dışişleri bakanlarının çağrısının kabul edilebilir bir yaklaşım olmadığını söyledi.

Yetkin: AB'nin çağrısı kabul edilemez
Yetkin: AB'nin çağrısı kabul edilemez
GİRİŞ 19.08.2014 11:31 GÜNCELLEME 19.08.2014 11:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış


Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, AB'nin, aday ülkelerin, Rusya'nın uyguladığı ticari yaptırımlardan kaynaklanan fırsatları kendi lehlerine kullanmaktan kaçınmaları çağrısının, kabul edilebilir bir yaklaşım olmadığını belirtti.

Yetkin, yazılı açıklamasında, AB'den aday ülkelere yapılan Rusya çağrısını değerlendirdi.

AB'nin, Türkiye ile ilişkilerinde üyeliği dışlayıcı her türlü tavrı takındığına dikkati çeken Yetkin, "AB, ülkemizin kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmesi durumunda hemen Türkiye'nin 'aday ülke' olduğunu hatırlamakta ve bu durumu adeta ülkemizi tehdit etmek amacıyla kullanmaktadır" ifadesini kullandı.

Geçmişte, yanlış bir kararla Türkiye'nin üye olmadan önce Gümrük Birliği'ne girmiş olmasının, AB'nin bu yaklaşımlarını uygulayabilmesi için bir zemin oluşturduğunu savunan Yetkin, Türkiye'nin, BM kararıyla gerçekleştirilmeyen hiçbir yaptırıma uymak zorunda olmadığını belirtti.

Yetkin, Türkiye'nin Rusya ile ticaretinin, her iki ülkenin ortak çıkarları doğrultusunda geliştirilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Brüksel'de toplanan AB dışişleri bakanlarının, 'AB'ye aday ülkelerin, üçüncü ülkelerin (Rusya'nın) uyguladığı ticari yaptırımlardan kaynaklanan fırsatları kendi lehlerine kullanmaktan kaçınmaları' şeklindeki çağrısı, kabul edilebilir bir yaklaşım değildir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • anlayana 9 yıl önce Şikayet Et
    yakında AB de ekonomik kriz çıkabilir. yakında AB de ekonomik kriz çıkabilir YANİ ab ye olan ihracatımız düşme gösterebilir AMA biz hala AB nin çagrılarına uyup rusyaya ihracatta nazlanıyoruz ! ! ! AB için bu kadar kendimizden taviz vermemizi anlayamıyorum ! ! ! ! ! AYRICADA %50 ihracatla AB ye bu kadar baglanmamız kabul edilebilir birşey değil !! türkiye için adeta AB den başka dünyanın diğer bölgeleri yok ! ! güney amerika ve uzakdoğu adeta yok hükmünde aynı şekilde hindistan yok ! ! ! ! ! ! anlaşılır gibi birşey değil ! !
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    hemde ticaretin en alasını yapmamız gerek, ihracatçıları uyarırım !. ayrıca ticaret bakanlığın müfettişleri kontrolden sonra malımızın iyisini dürüstçe ihracat yapıp, bu büyük pazarı kaçırmayalım ve Rusya memnun kalmalıki ilerde avrupaya geri dönmemeli !
    Cevapla
  • Fatih YÜKTAŞIR 9 yıl önce Şikayet Et
    AB - EU yada AET. Bu topluluk 1950'li yıllarda adamların kendilerini toparlamasına yaradı. Bizim ülkemizde malesef iç çekişmeler yüzünden bu Treni çoktan kaçırmıştır. Bu adamlar sadece kendi çıkarlarını düşünürler. Bizim bu nedenle AB'ye girmemiz yanlıştır. Mantıksızdır. İmkansızdır. Dır dır dır. Bu adamlar gavurdur, biz müslümanzıdır. O nedenle bizi almayacaklardır. Bizim şerefimizle oynamalarına daha fazla müsade edilmemelidir.
    Cevapla
  • anlayana 9 yıl önce Şikayet Et
    ne beklıyordunki. muhalefet ab deyince susuyor iktidar ab deyince susuyor ! ! ! ne türk halkını nede ülkeyi düşünen var ! ! iktidar rene bakar gibi gümrük birliğini seyrediyor ! !
    Cevapla