İHKB: Geleceğe emin adımlarla yön vermeliyiz

İHKİB Başkanı Tanrıverdi: Türkiye'nin parlak geleceği için geçmişe sünger çekip geleceğe emin adımlarla yön vermeliyiz.

İHKB: Geleceğe emin adımlarla yön vermeliyiz
İHKB: Geleceğe emin adımlarla yön vermeliyiz
GİRİŞ 11.08.2014 13:16 GÜNCELLEME 11.08.2014 13:16


İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Türkiye'nin parlak geleceği için geçmişe sünger çekip geleceğe emin adımlarla yön vermeliyiz" dedi.

Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, seçim öncesi yapılan değerlendirmelerin ışığında beklenen bir sonuç olduğunu belirterek, ülkeye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Sonuca piyasaların olumlu tepki göstereceği kanaatinde olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"Ekonomik istikrarın devamı açısından da olumlu bir sonuç oldu. Türkiye'nin parlak geleceği için geçmişe sünger çekip geleceğe emin adımlarla yön vermeliyiz. Umarım bundan sonra yeni hükümet çalışmalarında da ekonomi yönetiminde çok büyük değişiklikler olmaz. Ülkenin geleceği açısından daha net görebileceğimiz bir döneme girdik. Bu nedenle yaşanan tüm gerginlikleri bir tarafa bırakarak ekonomik büyüme ve istikrar için çalışmak durumundayız"

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin ise yüzde 52'lik oy oranıyla Erdoğan'ın büyük bir başarıya imza attığını aktardı.

Negrin, "Bugüne kadar Başbakan olarak Moda Konferansımızın açılışını yapan Sayın Erdoğan'ı şimdi Cumhurbaşkanı olarak ağırlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini dile getiren Negrin, şöyle devam etti:

"Suriye-Irak hattındaki çatışmalar ve beraberinde IŞİD terörü derken Türkiye ihracatı kan kaybetmeye başladı. Ekonominin yeniden siyasetin önüne geçip dünyadaki reel gelişmelere odaklanmamız gerekiyor. Yaşanan gerginlikler ciddi anlamda piyasalara zarar veriyor. Bir an önce ülkemizin bu sıkıntıları atlatması ve huzura kavuşması için ekonomik istikrar yolunda güç birliği sağlamalıyız."

- "Yeni dönemin sağlayacağı özgüven markalarımızın çıtasını yükseltecek"

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan da halkın oylarıyla gerçekleştirilen ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminin demokrasi kültürünü geliştirip zenginleştirdiğini belirtti.

Doğan, seçim döneminin büyük bir olgunluk içinde tamamlandığını dile getirerek, bu dönemin ardından piyasaların hareketleneceğini ve ekonominin yeniden bir numaralı gündem olacağını kaydetti.

Türkiye'nin marka ekonomisi üzerinden hedeflerine çok daha hızlı bir şekilde ulaşacağını bildiren Doğan, son 10 yılda hızla büyüyen Türkiye'ye eş bir performans sergileyen markalarının, yeni dönemin sağlayacağı özgüven koşulları altında başarı çıtasını çok daha yukarılara çıkaracağını aktardı.

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin ise ilk defa halk oylamasıyla Cumhurbaşkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı kutlayarak, sonucun Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Çetin, "Kısa süre önce getirdiği ek vergi ile sektörümüze nefes aldıran sayın Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı köşkünde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İş dünyası olarak Türkiye'nin önünde yepyeni bir dönemin başladığına inanıyoruz. Türk ayakkabı sanayi olarak bu süreci katkı sunmak için var gücümüzde çalışacağız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA