CHP bu seferde Moody's'i hedef aldı

Seçimlerde büyük hüsrana uğrayacağını anlayan CHP bu seferde Moody's'i hedef aldı.

CHP bu seferde Moody's'i hedef aldı
CHP bu seferde Moody's'i hedef aldı
GİRİŞ 10.08.2014 13:47 GÜNCELLEME 10.08.2014 13:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış


Moody's'in Türkiye'ye seçim öncesi kötü not vermesi için adeta dua eden CHP, bu duasının kabul olmaması üzerine Moody's'e çattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak yaptığı açıklamada uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody’s'in, Türkiye’ye ilişkin kredi güncellemesini neden ertelediğini sorgularken, kurumun bu konuda herhangi bir yerden baskı görüp görmediğini de kamuoyuna açıklamak zorunda olduğunu vurguladı.

''ERTELEME NEDENLERİ İÇİN TATMİN EDİCİ AÇIKLAMA YAPILMADI"''

Öztrak yaptığı yazılı açıklamada şöyle konuştu:

''Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 7 Ağustos 2014 tarihinde güncellenmiş 2014 ülke notları değerlendirme takvimini açıklamıştır. Burada  Türkiye’ye ait kredi notu değerlendirmesinin bir gün sonra yani 8 Ağustos'ta yapılacağı görülmektedir. Buna rağmen Moody’s daha önce uygulamasına pek rastlanmamış bir şekilde, bir gün sonra Türkiye’ye ilişkin kredi değerlendirmesini kamuoyu ile paylaşmamıştır. Bunun nedenleri konusunda da  Moody’s tarafından tatmin edici bir açıklama kamuoyuna yapılmamıştır."

"ERTELEME KAMUOYUNDA KUŞKULAR UYANDIRDI"

Moody’s'in Türkiye’ye ait kredi değerlendirmesini ertelemesi kamuoyunda kuşkular uyandırdığını da vurgulayan Öztrak,  "Bu çerçevede aşağıdaki soruların mutlaka yetkili ve ilgili makamlar tarafından kamuoyuna açıklanması gerekmektedir" çağrısında bulundu ve şöyle devam etti:

 "Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 7 Ağustos itibariyle, Hazine Müsteşarlığına Türkiye’nin kredi notuna ilişkin bir değerlendirme göndermiş midir? Hükümet, uluslararası kuruluşları veya diğer üçüncü tarafları, devreye sokarak Moody’s in kararını seçim sonrasına ertelemesi konusunda bir girişimde bulunmuş mudur? Yine bu çerçevede Hükümet üçüncü tarafları devreye sokarak Moody’s in kredi derecelendirme kararına yeniden gözden geçirme ya da düzeltme talebinde bulunmuş mudur?"

YORUMLAR 9
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Ah gençlik ah, çoğunuz CHPnin nasıl hain bir şirket olduğunu malesef bilmezsiniz !. Tayyip Erdoğan başbakanlığı dolayısıyla CHP millete çok yakınlaştı,veya öyle tgörünmeye çalıştı Ağzından Laiklik ve İrtica kelimelerini düşürmeyen Mütedeyyin insanımıza hep hakaret eden,statikocu darbeci vesayete sırtını dayamış CHP, C başkanı seçiminde kala kala bir dindar adamın adaylığına kaldı ! CHPyi bu hale mecbur aden Edoğana teşekkürü bir borç bilirim ! ben Camilerimizin kapanıp içine arpa, buğday doldurulduğu günleri bilirim Yaşım 77,çocuktum ama bilirim !kur'anın yasaklandığını bilirim ! Ezanın Türkçe okunduğunu bilirim, Günde bana çeyrek ekmek verildiği vesika zamanını bilirim ! Ayağımda hamam takunyasıyla başlayıp takunyayla ilk okulu bitirdiğim günleri hatırlarım ! Rabbime niyazım bizi birdaha o günlere döndürmesin AMİN
    Cevapla
  • Akil Bilir 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Yılldırım Demirören ikizi de kim yahu. Güya chpnin en iyi ekonomisti imiş ama yorumları da genel müdürünün feraseti ile orantılı. Dolayısıyla kervan yürüsün.
    Cevapla
  • yusuf KaRa 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilirkisi.... yaw birz kendinizi gelistirin be ...hep ayni taktik hep ayni dümen.SEytan bile ögrendi sizin huyunuzu.
    Cevapla
  • şükrü sancak 9 yıl önce Şikayet Et
    düşmana ihtiyaç yok. iyiki amerika ve almanya bize düşmanlık etmiyor.Yoksa allah muhafaza not düşürülmedi diye moodys e çok kızarlardı değilmi.
    Cevapla
  • orhan 3755 9 yıl önce Şikayet Et
    düşmana gerek yok !. chp ülkemizi kötüleyen herkesle dost. chp varken düşmana gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle