Mersin sahillerine inşaat yasağı geliyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 321 km sahil şeridine sahip olan Mersin kıyılarını havadan denetledi.

Mersin sahillerine inşaat yasağı geliyor
Mersin sahillerine inşaat yasağı geliyor
GİRİŞ 04.08.2014 16:04 GÜNCELLEME 04.08.2014 16:23


Mehmet Miras'ın haberi

Kocamaz,  İkinci konutlarla sahillerimizi kurtarmak için   bundan sonra  sahill kıyılarına yakın binalara inşaat izni vermeyeceğini söyledi

Kocamaz, Kurmaylarınıda alarak, Mersin'den havalanan Heklikopter ile Mezitli Davultepe, Tece, Tömük, Kargıpınarı Erdemli, Kocahasanlı,Kumkuyu, Ayaş, Kızkalesi, Narlıkuyu Atakent,Susanoğlu,Atayurt, Silifke,Taşucu, Boğsak,Tisan, Yeşilovacık, Büyükeceli,Aydıncık, Bozyazı, Anamur,kumsallarını kuş bakışı denetledi.Kocamaz, Fotoğraf ve video kayıtları aldırdı.

Mersin Büyükşehir Beldiye Başkanaı Burahanettin Kocamaz, Kent merkezinde ve İlçelerinde Hangi medeniyetin kalıntısı olursa olsun  eserlerin Mersin'in değeri olduğunu söyledi.

''Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Koruma Uygulama  Denetim Bürosu (KUDEB) kurduk. Bu büro, tarihi yerlerin korunması, tadilatı ve restorasyonuyla ilgili çalışımalar yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Mersin'deki tarihi değerlerin turizme kazandırılması için çalışma başlatması gerektiğini de sözlerine ekledi.

POMPEİ POLİS  GÜN IŞIĞINA ÇIKACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, merkez Mezitli ilçesinde  tarihi geçmişi M.Ö. 700 yılına uzanan Soli Pompeiopolis Antik Kentini ziyaret ederek yaklaşık 15 yıldır devam eden Pompeipolis kazılarının bu yıldan itibaren Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda biraz daha hızlanacağını söyledi.

Kocamaz,”Sadece burası değil Uzucaburca geçeceğiz. Orada da yapılan kazılara destek vermeyi planlıyoruz. Boğsak'ta yapılan kazılara da aynı şeklide destek vereceğiz. Tarsus'da biz belediyelere yetki verilmeden öncede bir çok tarihi yerin değerlendirilmesi, ayağa kaldırılması yönündeki desteklerimizi sürdürdük. Tabi bunları tamamını bizim belediye olarak karşılama şansımız yok ama biz bize düşeni yapacağız. Bakanlık üzerine düşeni yapacak. Bu Mersin'i bir uçtan bir uca ayağa kaldırarak adeta bir açık hava müzesine getirmemiz lazım. İşte o zaman ancak seçim döneminde de söylediğim deniz otobüsleri bir anlam kazanacak, Mersin'e katkılar sunacak" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7