100 bin emekli adayı müjde bekliyor

Yıl ve yaş şartlarını tamamlayan ancak prim günü eksiği bulunan 100 bin emekli adayı, tasarıya emeklilik müjdesi eklenmesini bekliyor

100 bin emekli adayı müjde bekliyor
100 bin emekli adayı müjde bekliyor
GİRİŞ 01.08.2014 08:21 GÜNCELLEME 01.08.2014 08:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış


20 Milyon kişiyi ilgilendiren torba yasa tasarısı, prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayanların da umudu oldu. Yıl ve yaş şartlarını tamamlamış ancak prim günü eksiği olan yaklaşık 100 bin kişi, torbadan emeklilik müjdesi çıkmasını bekliyor.

'ÇALIŞAMIYORUZ'

Meclis'te torba yasa tasarısı maratonu, bayram molasının ardından yeniden başlıyor. Taşeron işçilere ve madencilere önemli haklar getiren, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırmasını içeren tasarı, 4 Ağustos'tan itibaren Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam edecek. Prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayanlar, Genel Kurul'daki görüşmeler sırasında verilecek bir önergeyle, torbaya kendileriyle ilgili düzenleme eklenmesini istiyor.

Takvim'e bu konuda telefon yağıyor. Emekli adayları, "Bizlere geriye dönük borçlanma hakkı verilsin. Bu yaştan sonra kimse bizi çalıştırmak istemiyor" diyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yaptığı açıklamada, "Yaşını doldurup prim günü eksik olanlar konusu da gündemde. Birçok konu gibi bu da inceleniyor. Ancak önüme gelen bir çalışma yok" demişti. Emekli adayları, konunun hızla Meclis'e taşınmasını bekliyor.

BORÇLAR SİLİNİYOR

Torba yasa, emeklileri, yaşlıları ve engellileri de sevindirdi. Bu üç kesimin devlete olan borçları, yasa kapsamına alındı. 65 yaş üstü yaşlılık maaşı alanlara çeşitli sebeplerden dolayı fazla yapılan ödemeler geri alınmayacak. Engelli maaşı alanlara yapılan yersiz ödemelerin de geri alınmasından vazgeçiliyor. Ayrıca çalışan emeklilerin Sosyal Güvenlik Destek Primi borçları da faizi silinip yapılandırılacak.

YORUMLAR 5
  • emekliadayıbayram 9 yıl önce Şikayet Et
    pirimini tamamlamiş yırmibeş yırmi yedi yıldır çalişan sgklilar için biyasa neden yok geriyedonuk borçlanm yapilacak deniyor 5225 gun dendi şuan 7000gune gidiyorum saygilar şuanda 30,seneyı özel sektorde çalişiyoruz birde emekli maaaş hesaplanirken duşuk maaş baglaniyor sucumuz uzun yıllar devlete sgk pirimi yatırmamizmi adalet bumu
    Cevapla
  • ümit yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    EMEKLİLİKTE YAŞ'A TAKILANLAR BU GARİBANLARI NİYE GÖRMÜYONUZ.. akp ye oy verecem. Cumhurbaşkanlığında da Erdoğana oy verecem. ama bu yanlışı görün milleti perişan etmeyin. yanlışta ısrar etmeyin.
    Cevapla
  • ATA TÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    adaletsizlik bitsin. bağkurda bir günü olanlar emekli edildi.ssk da yaş dolan ancak prim günü eksik olan ve çalışmayan binlerce insan var.bu torba yasası taşeronlara değil ssk lılara çıkarılmalıdır.haksızlık giderilsin.geriye doğru borçlanma istiyoruz.ayrıca askerlik günlerimiz ssk günlerine sayılsın boşa para ödemeyelim
    Cevapla
  • bülent duman 9 yıl önce Şikayet Et
    MESLEK LİSELİLERİ. meslek liselilerine de borçlanma hakkı tanınsın kişinin sigorta numarası var ama pirim yatmadığından başlangıcı sayılmıyor.o günler için borçlanma imkanı getirilsin.
    Cevapla
  • E.narin 9 yıl önce Şikayet Et
    YAŞTAN YAŞA TAKILANLARA. BAYANLARA TANINAN TEŞVİKİN AİLE REİSİ OLARAK ERKEKLEREDE TANINMASI GEREK. Yani çocuk teşviki adı altında Anneye çocuk sayısı kadar yıl yaştan düşürülüyorsa aynı şekilde çocuk sahibi olan babayada günü dolmuş ve 45 yaşını doldurmuş bir babayada çocuk sayısı kadar yıl indirimi yapılması gerek . Zaten adam özel sektörde yıpranmış yıpranacağı kadar ona zülüm gelen iş hayatından bir an önce elini çektirmek en güzel hizmet olsa gerek . Devlet sektöründe zaten kişinin maaşı yarı yarıya düşeceğinden emekli olmak istemiyor . Tek sorun özel sektördekiler için .Burdan tüm yetkililere sesleniyorum diyiyorum ki bu meseleyi bir daha düşünün..!
    Cevapla