İşte ramazanda en çok satılan ürün

Ramazan ayı boyunca en çok talep gören ve satılan ürün akıllı telefonlar oldu.

İşte ramazanda en çok satılan ürün
İşte ramazanda en çok satılan ürün
GİRİŞ 31.07.2014 14:17 GÜNCELLEME 31.07.2014 14:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ramazan ayı boyunca teknoloji mağazalarında en çok talep gören ve satılan ürün akıllı telefonlar oldu. Akıllı telefonları, ikinci sırada ek garanti hizmeti, üçüncü sırada ise LCD televizyonlar takip etti.

Teknosa'nın satış verilerine göre, Ramazan ayında en çok satılan ürün akıllı telefonlar oldu. Satış verilerine göre cep telefonlarını ek garanti hizmetleri takip ederken üçüncü sırayı ise LCD televizyonlar aldı. Ürünlerin ciro bazı sıralamasında ise televizyon ürün grubu birinciliği elde etti. Tablet, notebook, mouse ve taşınabilir bellek gibi ürünleri içeren IT kategorisi Ramazan'ın yıldızı olurken mağaza içi hizmetlerin yer aldığı 'Ürün destek' kategorisine olan talepte de önemli bir artış yaşandığı açıklandı.

EN YOĞUN İLGİ SAHUR SAATLERİNDE YAŞANDI

Teknosa.com'un Ramazan dönemindeki verilerine göre, satış trafiğinin 00.00 ile 03.00 saatleri arasında ortalama 4 kat arttığı tespit edildi. Web sitesini ziyaret eden kullanıcı sayısı bir önceki aya kıyasla yüzde 10 oranında yükselirken, gelen ziyaretçilerin incelediği ürün sayısı ise yüzde 20 oranında artış gösterdiği elde edildi.

İllere göre ziyaret sayısı verilerinde üç büyük şehir dışında; Gaziantep, Mersin, Hatay, Manisa, Erzurum, Aydın, Zonguldak, Kahramanmaraş gibi iller ön sıralarda yer aldı. Bu illerde ziyaretçi sayısı Ramazan ayında yüzde 100'e varan oranlarda arttı.

Ramazan dönemine özel olarak teknosa.com üzerinden yapılan 'Akşam 8'den sabah 8'e' kampanyasında telefon, tablet ve televizyon kategorilerindeki ürünler en çok satılanlar arasında yer aldığı açıklanırken, Teknosa.com'un 2013 yılı Ramazan ayı satış gelirlerinde ise bu yıl yüzde 40'lık bir artış elde edildiği Teknosa.com'a giren müşterilerin alışveriş yapma oranında da yüzde 40 artış olduğu belirtildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    gördünüzmü. döviz kuru böyle olursa böle olur..ülkede ne ithal değilki spor ayakkabı plastik mutfak kapları yahu enteresan mutfak ta kullanılan tezgah üstünde olur hani silgi bezi çinden geliyor ne söyliceksin ki ekonomi masalı ile bana:)daha
    Cevapla