AB ülkesinden vize müjdesi

Hırvatistan ile vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasına dair anlaşmanın onaylanması hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

AB ülkesinden vize müjdesi
AB ülkesinden vize müjdesi
GİRİŞ 25.07.2014 13:09 GÜNCELLEME 25.07.2014 13:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Hırvatistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşmanın Onaylanması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

6 Mayıs 2014 tarihinde Zagreb'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Hırvatistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma"nın onaylanması; Dışişleri Bakanlığının 20 Haziran 2014 tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Buna göre, iki ülke arasındaki dostane ilişkileri ve işbirliğini güçlendirmek ve iki ülkenin diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşlarının seyahatlerini kolaylaştırmak amacıyla şu konularda mutabakata varıldı:

"Her bir akit tarafın, geçerli diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşları diğer akit tarafın ülkesine girmek, ülkesinden transit geçmek , ülkesinde kalmak ve ülkesinden çıkmak için her 180 günlük süre içerisinde 90 günü aşmayan süre zarfında vize zorunluluğundan muaf tutulurlar."

YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    yemezler kardeşim. yunan neden şirin bizim vatanseverler tatile hafta sonu yunan adalarına gidiyordu:) hırvatistan da aldığı izin ile turizm için vize açılımı yapıyor.Burdan ayağımızı koyar koymaz gene 40 yıl beklemeden diğer ülkelere de girmenin yoluna bakalım yoksa hırvat 10 turiste karşılık 500 türk oraya gider
    Cevapla