Yerli telefon için 17 babayiğit sıraya girdi

Bakan Fikri Işık, yerli akıllı telefon üretimi için 17 taliplinin bulunduğunu, üreticilerin bu konuda çok istekli olduklarını bildirdi.

Yerli telefon için 17 babayiğit sıraya girdi
Yerli telefon için 17 babayiğit sıraya girdi
GİRİŞ 24.07.2014 17:05 GÜNCELLEME 24.07.2014 17:05

Türkiye'deki cep telefonu kullanımının çok yaygın olduğuna işaret eden Işık, yerli akıllı telefon üretimiyle maliyetin düşeceğini ve dövizin yurt dışına gitmemesiyle cari açığın da azalacağını ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, akıllı telefon üretimi için şu ana kadar 17 taliplinin bulunduğunu belirterek, yapılacak değerlendirme sonunda uygun görülen firmalara 5 milyon liraya kadar destek verecekleri açıkladı. Işık, 17 firmanın TÜBİTAK'a 15 proje ile başvuruda bulunduğunu hatırlatarak, firmaların projelerinin toplam bütçesinin ise 32 milyon 623 bin lira olduğunu kaydetti.

AKILLI KİMLİK KARTLARI

Diğer bir soru üzerine akıllı kimlik kartlarına ilişkin de bilgi veren Işık, TÜBİTAK tarafından hazırlanan çipli kimlik kartlarının İçişleri Bakanlığı'na teslim edildiğini, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün seri üretim ihalesiyle sürecin tamamlanacağını duyurdu.

Işık, çipli kimliklerin vize istemeyen ülkelerde pasaport yerine kullanılabileceğini de belirterek, aynı kartın banka kartı olarak kullanılmasının da mümkün olduğunu sözlerine ekledi.