Gümrük Genel Tebliğinde değişiklik

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının "Transit Rejimi) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

  Gümrük Genel Tebliğinde değişiklik
Gümrük Genel Tebliğinde değişiklik
GİRİŞ 22.07.2014 09:40 GÜNCELLEME 22.07.2014 09:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Transitine izin verilen serbest dolaşımda bulunmayan ve karayolu veya demiryoluyla ihraç edilen ham petrol, benzin, motorin ve jet yakıtının sevkinde hareket gümrük idaresi tarafından belirlenen zorunlu güzergah izlenecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının "Gümrük Genel Tebliğinde (Transit Rejimi) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ilgili Bakanlar Kurulu kapsamında transitine izin verilen serbest dolaşımda bulunmayan ve karayolu veya demiryoluyla ihraç edilen ham petrol, benzin, motorin ve jet yakıtının sevkinde hareket gümrük idaresi tarafından belirlenen zorunlu güzergah takip edilecek.

YORUMLAR 2
  • Arif Koçak 9 yıl önce Şikayet Et
    SessizMühendise. Gümrük mevzuatlarının çoğu değişti. Hemde aylar öncesinden. Sizin bahsettiğiniz 75 euro şuan 1500 euro oldu. Gözü kapalı gümrüğe takılmadan direk elime ulaşıyor yurtdışından aldığım ürünler. PTT kargonun yavaşlığı ayrı bir mesele ama olsun
    Cevapla
  • SessizMuhendis 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur diger kanunlarada el atilsin!. Allah RIZASI icin, BIN kere yazdim, yorumu yayinlamadiniz... Su gumrukle ilgili degisimlere LUTFEN GOZ ATIN! Yurtdisindan EGITIM ICIN KITAP, Dvd bile getirilmiyor, kaldi ki diger bilimi gelistirecek aletler getirilebilsin!!!Gumruk alinan seylerden KAT BE KAT pahali tutuyor!! Birim seviyeleri en son 75 Euroydu,Onun altinda bile birsey getirirken binbir dert cekiliyordu!!! 500-1000 Liraya kadar urunlerin getirilebilmesi gereklidir! Bakanliklarin BIR AN ONCE buna cozum bulmasi gerekiyor, Yurtdisindan olcum cihazi bile gonderemiyoruz, nasil gelisecek bu Ulke????? 100 liralik urune 400 lira gumruk odemek nerede gorulmus dunyada???
    Cevapla