Bakan Eroğlu: Bilecik şu anda bir numarada

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Nüfus başına düşen yatırım miktarı olarak Bilecik Türkiye'de şu anda bir numaradır" dedi.

Bakan Eroğlu: Bilecik şu anda bir numarada
Bakan Eroğlu: Bilecik şu anda bir numarada
GİRİŞ 12.07.2014 22:23 GÜNCELLEME 12.07.2014 22:23

Bazı ziyaretler ve programlara katılmak üzere Bilecik'e gelen Bakan Eroğlu'nu, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Mennan Çokhızlı, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ve diğer ilgililer karşıladı.

Vali Nayir'i makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, Bilecik'e müjdeli haberler vermek üzere geldiğini söyledi. Vali Nayir, ziyaret anısına Eroğlu'na elle işlenmiş vazo hediye etti.

Eroğlu, ziyaretin ardından Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Bilecik'e her gelişinde ayrı bir heyecan duyduğunu belirtti.

Buraya ayrı bir sevgisinin, gönül bağının bulunduğunu ve hizmetkar olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bilecik'e 5 Mart'ta geldiğimizde 30 müjde vermiştik. Bunlardan 15 tanesini tamamladık. 15 tanesi de inşa halinde. Önümüzdeki yıl içerisinde bunları tamamlayacağız. Söz verdiğimiz 30 müjdeyi 2015 Mart sonuna kadar tamamlayacağız. Hükumetimiz Bilecik'e çok büyük önem veriyor. Geçen yıl sonuna kadar 6 milyar liralık bir yatırım yapmışız. Bunlar inşallah artarak devam edecek. Nüfus başına düşen yatırım miktarı olarak Bilecik Türkiye'de şu anda bir numaradır. Türkiye'de en çok nüfusa göre yapılan gölet il burasıdır. Bizim için söz önemlidir, sözümüzü yerine getirdik. Burada ne kadar baraj, gölet yapılacaksa onların tamamını yapacağız. Bu bizim boynumuzun borcu."

Bilecik'te 2014-2015 yılının Orman ve Su İşlerinin yatırımlarında hamle yılı olacağını kaydeden Eroğlu, "Bölge müdürlerine talimat verdim, 'İnşaat mevsimi başladı, hiçbiriniz makamınızda oturmayacaksınız, hepiniz şantiyeleri kontrol edeceksiniz' diye. Biz baraj, gölet ve dere ıslahı yapıyoruz" dedi.

Eroğlu, daha sonra Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı ziyaret ederek, yerel seçimlerde tekrar seçildiği için tebrik etti.

Belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Eroğlu, Yağcı'ya bakanlığın plaketini verdi. Yağcı'da Bakan Eroğlu'na el yapımı vazo ve "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" yazılı saat hediye etti.

KAYNAK: AA