Taraf Gazetesi'ne Maliye'den yalanlama

Taraf Gazetesi'nin manşetinde yer alan 'Maliye Ambarında Darbe Toplantısı' başlıklı haberine Maliye'den yalanlama.

Taraf Gazetesi'ne Maliye'den yalanlama
Taraf Gazetesi'ne Maliye'den yalanlama
GİRİŞ 11.07.2014 14:16 GÜNCELLEME 11.07.2014 14:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Taraf Gazetesi'nin bugünkü manşetinde yer alan "Maliye Ambarında Darbe Toplantısı" başlıklı haberin gerçekle hiç bir ilgisi olmadığı belirtildi. 

Açıklamada, "Taraf Gazetesi bugünkü manşetiyle, adeta komplo teorilerinin ve hayal dünyalarının sınır tanımadığını bir kez daha ortaya koymuştur" ifadesine yer verildi. 

Söz konusu haberle Taraf Gazetesi'nin gündem oluşturma gayreti içinde olduğunun belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu gazetenin, bu haberle de gerçekle hiç bir şekilde ilgisi olmayan bir senaryoyla, masa başında kendi uydurdukları yalan yanlış içerikli haberlerle gündem oluşturma gayretinde oldukları anlaşılmaktadır. VDK bünyesinde yapılacak incelemeler, temelde dört ana kaynaktan başlatılmaktadır. Bunlar, Kurul bünyesinde oluşturulan Risk Analiz Merkezi tarafından, mükelleflere ait her türlü bilgi kullanılarak yapılan analiz ve mukayeseler neticesinde riskli görülen sektörler ve mükellefler nezdinde yürütülen incelemeler; İhbar ve şikayetlere istinaden yürütülen incelemeler; Teftiş, soruşturma, inceleme ve denetimler sırasında yapılan tespitlere istinaden yürütülen incelemeler; Kamu kurum ve kuruluşlarından intikal eden ve doğrudan veya dolaylı olarak vergisel konuları içeren inceleme ve denetim raporları ile inceleme talepleri."

"ÇALIŞMALAR HER YIL GENEL ÇALIŞMA PLANIYLA BELİRLENİR"

VDK bünyesinde yapılacak çalışmaların, her yıl söz konusu kıstaslara göre dönem başında hazırlanan genel çalışma planlarıyla belirlendiği anlatılan açıklamada, bu yıla ilişkin genel çalışma planının ise 27 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, bu kapsamda VDK'nın 2014 yılında gerek merkezde gerekse illerdeki denetleme programı kapsamında yapacağı incelemelerin hangi sektörleri kapsayacağı ve denetim yapılacak illerin tek tek belirlendiği ifade edilerek, bir yıl boyunca yürütülen bütün incelemelerin sonuçlarının da o yıla ait faaliyet raporu ile kamuoyuyla paylaşıldığı kaydedildi.

Denetim birimlerinin VDK altında toplanmasından itibaren incelenen mükellef sayısında önemli artış yaşandığı da aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"2011 yılında incelenen mükellef sayısı 16 bin 267 iken bu sayı 2012 yılında 46 bin 845, 2013 yılında ise 71 bin 352 olmuştur. Diğer taraftan 2013 yılında Vergi Denetim Kurulu inceleme kapasitesini daha da artırmak için vergi müfettiş sayısını iki katına çıkarmıştır. Böylece belirli bir zaman aralığı içinde bütün mükelleflerin incelenmesi hedeflenmiş ve bu hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerlenmektedir. 

VDK'nın tüm vergi incelemeleri söz konusu haberde iddia edilenin aksine, yukarıda yaptığımız açıklama çerçevesinde yürütülmektedir. Vergisel yükümlülüklerini tam ve zamanında yerine getiren hiç bir mükellefin de denetimden çekinmesine gerek yoktur. Unutulmamalıdır ki vergi incelemesi, Vergi Denetim Kurulu'na yasanın vermiş olduğu en temel görevdir ve bu görevi tarafsızlık, objektiflik, bilimsellik ve mesleki yetkinlik ilkeleri çerçevesinde bir plan dahilinde gerçekleştirilmektedir. Tüm bu açıklamalar çerçevesinde Taraf Gazetesi'nin tirajı komik ve maksatlı bu haberlerini kamuoyunun takdirlerine sunarız."

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    taraf taraf oldukça, Başbakanda Milletten taraf olacak !. biline !
    Cevapla