Bakan Şimşek'ten İngilizce imtihanı

Bakan Şimşek, ingilizce ismini sorduğu çocuğun cevap verememesi üzerine sitem etti.

GİRİŞ 05.07.2014 09:14 GÜNCELLEME 05.07.2014 10:48
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da teravih namazı için geldiği camide çocuklarla sohbet etti. Şimşek, 12 yaşındaki bir çocukla konuşurken İngilizce ismini sordu, çocuğun devap verememesi üzerine de "Yazık, günahtır. İngilizce öğretmenlerine mesaj veriyorum. Allah için ya, 2 yıl eğitim görüyor. İki cümleyi zor kurdu. İki yıldır İngilizce öğretim gören çocuklar bir şey öğrenememiş" diye yakındı.

Partisinin il teşkilatınca düzenlenen iftar programının ardından teravih için Yıldız Camisi'ne gelen Şimşek, namaz öncesinde vatandaşlarla çay içtiği sırada elini öpmeye gelen 12 yaşındaki Abdullah Kaya ile bir süre sohbet etti.

Kaya'ya İngilizce ismini soran Şimşek, yanıt alamaması üzerine, "Yazık, günahtır. İngilizce öğretmenlerine mesaj veriyorum. Allah için ya, 2 yıl eğitim görüyor. İki cümleyi zor kurdu. İki yıldır İngilizce öğretim gören çocuklar bir şey öğrenememiş" diye yakındı.

Şimşek, Kaya'ya,"Bir ara gel de sana İngilizce ders vereyim de İngilizce nasıl oluyormuş görsünler" dedi.

Dünya Kupası maçlarıyla ilgili çocuklarla sohbet eden Şimşek, daha sonra teravih namazını kıldı.


YORUMLAR 17
  • karahan 9 yıl önce Şikayet Et
    kusura bakmayin sayin müdürüm,.,. sayin suphi urfali mudurum siz öğretmenlerinize kac defa sordunuz bu cocuklara ne ogrettiniz diye kac defa denetlediniz ogretmenlerinizi?
    Cevapla
  • halkınta kendisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim sistemi-2. İngilizce derslerinde ise sadece dil bilgisi(gramer) ağırlıklı dersler verildiği için bu iş başarılamıyor. Aslında Milli Eğitim Bakanlığı'nın İngilizce ve diğer yabancı dil derslerine takviye olarak İngiliz asıllı öğretmenler getirip derste öğrencilerle ingilizce konuşularak etkileşimde bulunulması lazım.(Ders Rusça ise Rus asıllı öğretmen gibi...) Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, burada öğrencinin onurunu kırıcı davranışta bulunmuş fakat sorunun eğitim sistemden kaynaklandığını henüz farkedememiş. Bunca sene öğrencinin eğitim ve öğretimine değilde saç ve sakalına bakıldığı için kaybettik biz. Aslında öğrenci çalışkan olduktan sonra saçından sakalından kime ne kardeşim? Saç ve sakal işini çok şükür ki geçen sene Milli Eğitim Bakanlığı çözdü zannediyorum zaten olması gerekende buydu...
    Cevapla
  • Hakan Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz Desek Yemediğimiz Laf Kalmaz.... En kutsal mesleği (!) icra edenlerin eserleri bu ise artık diğer memurları siz düşünün. Türkiye'nin ve hatta bütün dünyanın ekonomik ve sosyal en büyük sorunu memuriyet ve bürokrasidir. Tamamen özel sektöre devredildiğinde yüzde 95'i direk işsiz kalacak olan memur ve bürokratlardır. Ama hangisine sorsanız en düşüğünün ayda alması gereken maaş 5 milyardır. Kesinlikle aşağısına layık değillerdir... Neyse...
    Cevapla
  • halkınta kendisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim sistemi-1. Bizim eğitim sistemimiz tamamen ezbere dayalı sistem olduğu için bir arpa boyu yol alamıyoruz. Bu güne kadar Türkiye önündeki tüm prangaları kırmaya çalışan Ak Parti maalesef eğitim sisteminde geri kaldı. Sistem yanlış olduktan sonra siz her öğrenciye tabletde verseniz iş düzelmez önce sistemi değiştirmemiz lazım.(Yapılanları inkâr etmek için söylemiyorum yapılanlar büyük işlerdir hükümetimize teşekkür etmek lazım gelir.) Öğrencinin rahatlıkla herşeyi sorgulayabileceği bunu yaparkende öğretmenleri tarafından azarlanmaması gerekiyor. Öğretmenlerde herşeyin ispatını yapmalı (Matematik, fizik...) ki unutulmasın. Öğrencilerimize felsefe derslerinde; felsefe tarihinden çok kritik düşünme, sorgulama ve felsefi düşünce ağırlıklı dersler verilmelidir. Günümüzde artık şunun formülü şu, bunun formülü şudan ziyade şunun mantığı şuradan geliyor, bunun mantığı buradan geliyor diyebilen öğrenci ve öğretmenler yetiştirmemiz lazım. Bu devletimiz eğer bunu yaparsa, devlet olarak çağ atlarız çağ...
    Cevapla
  • Octopus Vulgaris 9 yıl önce Şikayet Et
    Saçma sapan yorumlar . Ben de devlet okulunda bildiğiniz ortaokulda başladım öğrenmeye. Devlet okullarından mezun oldum ve ugün çeşitlik ülkelerdeki iş ilişkilerimi devlet okullarında öğrendiğim ingilizce ile yapıyorum.Eğitim sistemiyle ne alakası ver what is your name in? Bakanın sorduğu bu. Bunu bilmemeyi teftişe, eğitim sistemine bağlamak tek kelimeyle ahmaklık ve haram yemektir.Utanmıyormusunuz o maaşı alıp yemeye.Bu kadarcık da katkınız olmamı demek iki senede çocuklara.Benim çocuklarım da 4.sınıfa gidiyorlar ve kitapları çok güzel ama ben destek olmasam bu öğretmenlerle bir şey öğrenecekleri yok.Yorum yaparken de zırvalayıp otomatik savunmaya geçmeyin, biraz da aynaya bakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle