İzzet Özilhan son yolculuğuna uğurlandı

İş adamı İzzet Özilhan'ın cenazesi, Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde öğle vakti kılanan namazın ardından toprağa verildi

İzzet Özilhan son yolculuğuna uğurlandı
İzzet Özilhan son yolculuğuna uğurlandı
GİRİŞ 24.06.2014 15:15 GÜNCELLEME 24.06.2014 15:16

İş adamı İzzet Özilhan, son yolculuğuna uğurlandı.

Anadolu Grubu kurucularından ve Onursal Başkanı İzzet Özilhan için Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde tören düzenlendi.

Törende, İzzet Özilhan'ın oğlu Tuncay Özilhan ile kızı Tülay Özilhan Aksoy ve aile yakınları taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, Özilhan'ın yakınları, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Mustafa Koç, Bülent Eczacıbaşı, Etem Sancak, Erdoğan Demirören, Ahmet Nazif Zorlu ve Mehmet Ali Yalçındağ'ın da aralarında olduğu iş adamları, iş kadını Güler Sabancı, eski milletvekili İlhan Kesici'nin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

İzzet Özilhan'ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

İzzet Özilhan'ın öz geçmişi

İzzet Özilhan, 11 Mayıs 1920'de Kayseri'nin Develi ilçesinde dünyaya geldi. Orta öğreniminin ardından babasının yanında iş hayatına atılan Özilhan, çalışmalarına 1937'de geldiği İstanbul'da devam etti.

Kamil Yazıcı ile 1950'de ticaret ve sanayi şirketlerini kuran Özilhan, holdingleşme aşamasına gelen grubunun adını 1960'ların sonunda Anadolu Grubu olarak belirledi. Ortağıyla 1979'da Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nı kuran Özilhan, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 1997'de Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na layık görüldü.

Özilhan, 1976-1982 yıllarında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyeliği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevlerini yürüttü.

KAYNAK: AA