Türk-İş bugün 2 saat iş bırakacak

Türk-İş Başkanlar Kurulu kararına göre, tüm işyerlerindeki işçiler, bugün üretimden gelen güçlerini 2 saat çalışmayarak kullanacak.

Türk-İş bugün 2 saat iş bırakacak
Türk-İş bugün 2 saat iş bırakacak
GİRİŞ 17.06.2014 08:37 GÜNCELLEME 17.06.2014 08:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Türk-İş Başkanlar Kurulu, 12 Haziran'da olağanüstü toplanarak Yatağan, Yeniköy ile Kemerköy Termik Santralleri ve bu santrallere kömür veren sahaların özelleştirilmesi girişimlerin gündeme getirdi.

Başkanlar Kurulu, Türkiye Maden-İş ve Tes-İş sendikalarının ve üyesi işçilerin yürüttüğü direnişi, burada yaşanabilecek yeni maden facialarını önlemek adına yapılması gerekenleri, Soma faciası sonrası yaşanan gelişmeleri ve gelinen son durumu değerlendirdi. Yatağan işçilerinin örgütlü olduğu Türkiye Maden-İş ve Tes-İş Sendikaları yöneticilerinin birlikte oluşturup, Türk-İş Başkanlar Kurulu'na sunduğu eylem planı aynen kabul edildi.

Buna göre, bugün, konfederasyonun örgütlü bulunduğu tüm işyerlerindeki işçiler, üretimden gelen güçlerini saat 9.00 ile 11.00 arasında 2 saat çalışmayarak kullanacak. 18 Haziran Çarşamba günü ise 81 ildeki AK Parti İl Başkanlıklarına yürünecek, düzenlenecek kitlesel basın toplantısının ardından 1 saat oturma eylemi yapılacak.

-"Kamunun mülkiyetinde kalmalıdır"

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özelleştirme ve taşeron uygulamaları konusunda alınan yargı kararlarının titizlikle yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Atalay, "Stratejik özellikleri nedeniyle özellikle enerji temininde sürdürülebilirliği sağlamak için yerel kaynaklara dayalı kömür ve enerji üretimi gibi alanlar, kamunun mülkiyetinde kalmalıdır" dedi.

Başta Soma olmak üzere kömür ocaklarında ve tüm işyerlerinde çalışma şartlarının evrensel sözleşmeler doğrultusunda düzeltilmesini istediklerini belirten Atalay, "Çalışana değer vererek, çalışma hayatını daha insancıl hale getirerek yaşam kalitesini yükseltmek hedefi, işçi sınıfının ortak mücadele alanıdır. Yatağan işçisi, haklı uyarılarını ve taleplerini duyurmak kararlığında mücadelesini aylardır sürdürmektedir. Türk-İş, yatağan işçilerinin işine ve işyerine sahip çıkma eyleminin yanındadır ve kararlılıkla desteklemektedir." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    İyi halt edecekler !. ülkemize sadece köstek olmuşlardır !
    Cevapla