Dünya devlerinden 3. havalimanına yakın markaj

Dünya devi otel zincirleri şimdiden 3. havalimanın çevresinde yer kapmak için kolları sıvadı.

Dünya devlerinden 3. havalimanına yakın markaj
Dünya devlerinden 3. havalimanına yakın markaj
GİRİŞ 15.06.2014 09:46 GÜNCELLEME 15.06.2014 09:46

Dünyanın önde gelen otel zincirleri, İstanbul’da yapılacak ve Avrupa’nın en büyüğü olacak 3. havalimanı-nın çevresini markaja aldı. Accor, Hilton ve Wyndham, bölgede yatırım yapmak için şimdiden kolları sıvadı.

Temeli geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan İstanbul’un 3. havaalanının bulunacağı bölge, dünya çapında etkin olan otel gruplarının yakın ilgi alanına girmiş durumda. Henüz temel atılmış olmasına rağmen havalanı bölgesinde uluslararası dev zincirlerin yer arayışları şimdiden başladı. Türkiye ve Komşu Ülkeler Otel Yatırım Konferansı (CATHIC) için Türkiye’ye gelen büyük otel zincirlerinin yöneticileri STAR’a Türkiye’deki yatırım planlarını anlattı. Hilton, Accor ve Wyndham gibi dev otel zincirlerinin yöneticileri, Türkiye’de büyük şehirlerde büyüme planlarını devam ettirmek istediklerini belirtirken, özellikle 3. havaalanı bölgesinde var olamaya çalıştıklarını söyledi.

Accor: Türkiye bizim için kilit 
 
IBIS ve Novotel gibi markaların sahibi Fransız Accor Grubu’nun Akdeniz, Ortadoğu ve Afrika CEO’su Jean- Lacques Dessor İstanbul’da yapılacak olan 3. havalimanının bulunduğu alanda yer almanın kendileri için olağan bir gelişme olacağını söyledi. 6-7 yıl önce Türkiye’de operasyona başladıklarını ve şimdi 14 otel ile devam ettiklerini belirten Dessor, 8 yeni otel anlaşmalarının tamamladığını ve 23 yeni otel için de çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Her iki günde bir dünya çapında Accor olarak otel açtıklarının altını çizen Dessor, bulunduğu lokasyon dahil olmak üzere Türkiye’nin kendileri için kilit ülke olduğunu söyledi. Türkiye’nin ekonomik olarak aktif bir yapıda olduğunu, iç pazarının da kendileri için büyük fırsatlar sunduğunu söyleyen Dessor “Türkiye kesinlikle büyüme planlarımız arasında yerini koruyor” dedi. Türkiye’ye 2 marka ile geldiklerini kaydeden Accord CEO’su, Türkiye’de diğer markalarıyla faaliyet göstermenin yollarını aradıklarını da belirtti. 
 
Hilton: Stratejik öneme sahip
 
Türkiye pazarına giren ilk zincir otel olma unvanını taşıyan Hilton Worldwide’ın Türkiye, Rusya ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı Michael Collini, Türkiye’yi stratejik önemde büyüyen bir pazar olarak tanımladıklarını söyledi. İstanbul’da yapılma çalışmaları başlayan 3. havalanını bölgesindeki planları hakkında bilgi veren Collini “Havalanının büyüklüğünü düşündüğümüzde ve yaklaşık her yıl 150 milyon yolcunun geleceği bu bölgede kesinlikle yer almak için çalışacağız” dedi. Dünya’daki farklı bölgelerde havalanını çevresinde de operasyon yapan en önemli markalardan biri olduklarını belirten Collini “Türkiye’de kesinlikle bu yöne hedeflerimiz var” diye konuştu. Türkiye’de 3 bölgeye odaklandılarını, bunlardan birincisinin İstanbul, ikincisinin ise Anadolu’daki şehirler ve resort bölgeleri olduğunu söyleyen Collini “26 otelimiz açık. 26 otelimizde açılış çalışmaları devam ediyor. Türkiye’de büyümeye devam etmek istiyoruz” dedi.  
 
Wyndam: Orada olacağız
 
Son yıllarda İstanbul’da açtığı oteller ile gündene gelen, Wyndham’ın yanı sıra Ramada, Hawthord gibi markalarından da sahibi Wyndham Hotel Grubu’nun Operasyon Müdürü Robert Loewen, 3. havaalanını bölgesinin tamamlanması sonrası en öncelikli işin otellerin o bölgede var olmak için çabası olduğunu söyledi. Loewen “Markalarımız orada olmak için çalışmalara devam ediyor. Havalanına yakın oteller açmak istıyoruz. AVM, ofisler ve otellerin olacağı o bölgede yer almak için kesinlikle planlarımız var” diye konuştu. Türkiye’nin kendileri için en hızlı büyüyen pazarlardan biri olduğunu belirten Loewen “Türkiye pazarı bölgedeki diğer ülkelerdden farklı olarak siyasi ve ekonomik istikrarı bizim yatırm planlarımızı şekillendiriyor” dedi. Loewen, 2007’de ilk otellerini 
açtıklarını şimdi 30’un üzerinde otel ile Türkiye pazarında yer aldıklarını kaydetti.  
 
DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK
 
3. havalimanın temeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 7 Haziran’da düzenlenen törenle atıldı. Başbakan Erdoğan törende yaptığı konuşmasında, “Bu havalimanı, 76.5 milyon metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor. Bu büyük bölge üzerinde 1 milyon 471 bin metrekare genişliğinde kapalı alan bulunacak. Bu boyutlarıyla havalimanı dünyanın en büyüğü. 6 bağımsız pistiyle, 500 uçak kapasitesiyle, 70 bin araçlık açık ve kapalı otoparkıyla, özellikle de yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak” dedi.

KAYNAK: STAR