33 milyonluk gizli rekortmen ortaya çıktı!

Antalya’nın 33 milyon 466 bin 803 TL’lik vergi ödeyen gizli rekortmeni ortaya çıktı.

33 milyonluk gizli rekortmen ortaya çıktı!
33 milyonluk gizli rekortmen ortaya çıktı!
GİRİŞ 12.06.2014 09:34 GÜNCELLEME 12.06.2014 09:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Antalya’nın 2013 yılı kurumlar vergisi rekortmeninin ’adının açıklanmasını istemiyor’ şeklinde duyurulmasının, Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı’nın hatasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Geçen yıl da Antalya rekortmeni olan Fraport IC İçtaş’ın, Türkiye’nin en çok vergi ödeyen ilk 100 firması arasında 72’nci sırada olduğu ve burada da aynı hatadan dolayı isminin gizlendiği görüldü.

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı, 2013 yılı vergilendirme dönemine ilişkin Kurumlar Vergisi ilk 100 rekortmenini, kendi internet sitesinde yayımladı.

Listede ilk 100’ün birinci sırasında yer alan Antalya’nın kurumlar vergisi rekortmeni firma ise ismini açıklanmak istemediği gerekçe gösterilerek belirtilmedi. Ancak firmanın Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan böyle bir talebi olmadığı ortaya çıktı. 33 milyon 466 bin 803 TL’lik tahakkuk eden vergi tutarıyla Antalya’nın açık ara vergi rekortmeni olan firmanın, geçen yılın da birincisi olan Antalya Havalimanı’nın işleticisi Fraport IC İçtaş olduğu öğrenildi.

İLK 100’DE DE GİZLENDİ

Türkiye çapında ilk 100 firma arasında da 72’nci sırada yerini alan, ancak ismi burada da gizlenen Fraport IC İçtaş, Antalya’nın da en çok vergi ödeyen kurumu oldu. Firmadan yapılan açıklamada, ismi gizli tutmak gibi bir talepleri olmadığı, aksine böyle gurur verici olayın duyurulmasından büyük mutluluk yaşanacağı ve Vergi Dairesi’nde kaynaklanan bir hata veya yanlış anlamadan kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

TÜRKİYE’NİN İKİNCİSİ

2011 yılında Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından ’10-25 milyon yolcu’ kategorisinde ’Avrupa’nın En İyisi’ seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı, 2013 yılında da vergi rekortmeni oldu. Yolcu trafiği açısından Avrupa’da 14’üncü ve Türkiye’de ise ikinci büyük havalimanı konumundaki Antalya Havalimanı işletmecisi Fraport IC İçtaş, bu yıl da 33,5 milyon liralık vergi tutarıyla Antalya’nın vergi rekortmeni oldu.

EN ANLAMLI ÖDÜL

2012’de olduğu gibi 2013’de de kurumlar vergisi sıralamasında Antalya birincisi olmanın haklı mutluluğunu yaşadıklarını belirten Fraport IC İçtaş yönetim kurulu üyesi Yaşar Döngel, şunları söyledi;

"Bugüne kadar kazandığımız başarı ve aldığımız ödüllerin içerisinde bana göre en anlamlısı budur. Şirketimiz ülkemiz ekonomisi ve turizmi için katma değer yaratmaktadır. ICF Airports’un ve bağlı şirketlerinin 2007 yılında kuruluşu aşamasında merkezinin İstanbul’da olması planlanmışken; ödeyeceğimiz vergilerden faaliyet merkezimiz olan Antalya’nın Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla hakkı olan payı alabilmesi için söz konusu şirketlerimizin tamamının merkezini Antalya’ya taşımıştık. O zaman da tıpkı bugün gibi Antalya’da faaliyet gösteren şirketlere, şirket merkezlerini Antalya’ya taşımaları için çağrıda bulunmuştuk. Ben bugün de bu çağrımızı yineliyorum. Bundan sonraki yıllarda da ICF Airports olarak bu alanda birinciliğimizi devam ettirmek, Antalya’ya kaynak yaratmayı sürdürmek arzusundayız. Bu doğrultuda Kurumlar Vergisi sıralamasında Türkiye’de içerisinde olduğumuz ilk 100 şirket sıralamasındaki mevcudiyetimizi de koruyacağımıza eminim."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    yahu Fraport kim. Neden bunu yerli yatırımcılar işletmiyor neden yabacılara gidiyor her şey...
    Cevapla