Kötümserlere 4.3'lük çok önemli cevap

Bakan Fikri Işık yüzde 4,3'lük ilk çeyrek büyüme rakamının kötümser tahminlerde bulunanlara çok önemli bir cevap olduğunu belirtti.

Kötümserlere 4.3'lük çok önemli cevap
Kötümserlere 4.3'lük çok önemli cevap
GİRİŞ 10.06.2014 14:58 GÜNCELLEME 10.06.2014 14:58


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden biri yaşarken yüzde 4,3'lük ilk çeyrek büyüme rakamının, ülkenin gücünü, Türk insanının ülkesine ve istikrara olan güvenini gösterdiğini bildirdi.

Işık, AA muhabirine Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekteki büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,3 büyüdüğünü hatırlatan Işık, bunun çok önemli bir rakam olduğunu söyledi.

Yüzde 4,3'ün tüm beklentileri aştığını ve Türkiye için kötümser tahminlerde bulunan, kötümser rapor yazanlar için çok önemli bir cevap niteliğinde olduğunu vurgulayan Işık, şunları kaydetti:

"İlk çeyrek yani Ocak-Şubat-Mart, özellikle birilerinin küresel bir operasyonla çok yoğun şekilde Türkiye'deki siyasi istikrarı etkilemeye çalıştıkları bir dönem. Yani Türkiye'nin siyasi açıdan en önemli sıkıntıları çektiği dönem. Cumhuriyet tarihinde bu kadar sıkıntılı dönem pek olmamıştı. Böyle bir dönemde üreticilerin, sanayicilerin, Türkiye'ye katkı veren insanların etkilenmemiş, aksine inadına büyümeye, üretime, istihdama devam etmeleri önümüzdeki dönem için çok daha iyimser olmamızı sağlıyor. Bu rakamı çok önemsiyoruz. Çünkü dediğim gibi Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşarken bu rakamı elde etmek, aslında Türkiye'nin gücünü, Türk insanının ülkesine ve istikrara olan güvenini gösteriyor. Hükümetin ne kadar doğru, ne kadar kararlı adımlar attığını gösteriyor."

- "Ülkesine, hükümetine güvenen ve üretimini artıran sanayicilerimize teşekkür ediyorum"

Bu yılın başında, "Türkiye, iç tüketim bazlı bir büyümeden ziyade, ihracat bazlı bir büyümeye geçiyor" dediklerini hatırlatan Işık, bugün açıklanan ilk çeyrek rakamlarına göre de ihracatın büyümedeki payının arttığını söyledi.

Bakan Işık, sanayinin büyümeye ne kadar katkı verdiğinin ortaya çıktığını belirterek, "Ben ülkesine, hükümetine, ülkesinin istikrarına güvenen ve üretimini artıran, bu noktada her hangi bir tereddüde kapılmayan tüm sanayicilerimize, üreticilerimize, emekçilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KAYNAK: AA