Yerli babayiğit hibritten çıkar!

Sanayi Bakanı Fikri Işık, "Türkiye yerli hibrit otomobil üretmek için yoğun çaba içerisinde" dedi.

Yerli babayiğit hibritten çıkar!
Yerli babayiğit hibritten çıkar!
GİRİŞ 10.06.2014 10:56 GÜNCELLEME 10.06.2014 10:56


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yerli otomobil konusunda harekete geçti. İçten yanmalı motor teknolojisiyle otomobil üreterek, dünya markalarıyla rekabet edilemeyeceğini vurgulayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık "Türkiye her yönüyle yerli bir hibrit otomobili üretmek için yoğun çaba içerisinde. Bu defa yerli otomobil konusunda biraz daha titiz, dikkatli ve ısrarlıyız" dedi.

Bakan Işık, yerli otomobilde yapılan çalışmaları Akşam'a anlatırken şu mesajları verdi:

"Türkiye 1960'larda Devrim otomobilini yaptı. Keşke Türkiye'yi yönetenler o dönemde projeye devam etselerdi. O treni kaçırdık. 1990'larda Türkiye'yi dünya otomobil üreticilerine açtık. Doğru da bir karardı. Ama kendi markamızı oluşturma noktasında maalesef gayret etmedik. 
 
BİZİM İÇİN ALTIN FIRSAT
 
Dünya elektrikli otomobile veya hidrojen yakıtlı otomobile gidiyor. Fakat elektrikli otomobilin tam anlamıyla ticarileşmesi için 10-15 yıllık bir süreye ihtiyaç var. Hibrit araçlarda paralel ve seri hibrit olmak üzere 2 durum söz konusu. Paralel hibritlerde hem içten yanmalı motor, hem de batarya var. Seri hibrit de ise batarya ve besleyen jenaratör var. Biz uzun zamandır bu konunun üzerinde çalışıyoruz. Türkiye açısından altın bir fırsat var."