Erdoğan talimatı verdi! Komisyon kuruluyor

Başbakan Erdoğan aksaklıkları düzeltmek ve taşeron uygulamasını da gözden geçirecek bir komisyon kurulması talimatı verdi.

Erdoğan talimatı verdi! Komisyon kuruluyor
Erdoğan talimatı verdi! Komisyon kuruluyor
GİRİŞ 05.06.2014 10:25 GÜNCELLEME 05.06.2014 10:30


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işçi sendikaları konfederasyon başkanlarını kabul etti. Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki kabulde Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ve DİSK Başkanı Kani Beko ile görüştü.
 
35 dakika süren görüşmede, işçi temsilcileri, taşeronluk ve maden işçileriyle ilgili düzenleme yapacak yeni tasarıyla ilgili kaygılarını dile getirdi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Başbakan'ın müspet bir yaklaşım gösterdiğini ve ilettikleri aksaklıkları düzeltmek için bir komisyon kurulması talimatı verdiğini kaydetti.Atalay, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın görüşmedeki tavrına ilişkin sorusuna da'Başbakan müspet davrandı, komisyon kurdu. İnşallah devamı da iyi gelir, netice alırız'yanıtını verdi.
 
KOMİSYON KURULACAK
 
Atalay, Başbakan Erdoğan'ın, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ile Maliye ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan bir ekiple 3 konfederasyonun temsilcilerinin de içinde bulunacağı bir komisyonun toplanmasına karar verdiğini belirtti. Taşeron ve madende çalışanlara yönelik olarak düzenlemeler içeren 59 maddelik yasa tasarısının 1, 10, 11, 12 ve 13'üncü maddelerinde işçilerin hakları açısından sorun olduğunu dile getiren Türk-İş Başkanı, maliyeden ve 3 konfederasyondan temsicilerin bir araya gelerek sorunun çözümü için çalışacaklarını açıkladı.
 
'İŞÇİLERİN ALEYHİNE OLUR'
 

Atalay, en önemli sorunun 1'inci maddenin ikinci fıkrasıyla mağdur olan işçilerin güvence hakkının ortadan kalktığını ve dava kazanma şanslarının azaldığını dile getirdi. Mevcut halin korunması talebinde bulunduklarını ifade eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yasanın bu haliyle çıkması halinde taşeronluğun yaygınlaşmasından korktuklarını da vurguladı.