Bayraktar İHA otomatik inişe geçti

Kale-Baykar ortaklığı tarafından geliştirilen milli İHA Bayraktar'ın 24 feet yükseklikte gerçekleştirdiği test uçuşuna ait görüntüler...

GİRİŞ 02.06.2014 19:28 GÜNCELLEME 02.06.2014 19:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bayraktar Taktik İHA Sistemi Saros Körfezi üzerinde 24 bin Feet yükseklikte gerçekleştirdiği uçuş ve akabinde Keşan Askeri Havaalanı'na otomatik inişi sırasındaki ön iniş takımlarının açılması ve taksi aşaması görüntülendi. 50 kg faydalı yük taşıyan İHA'nın bu 3'üncü test uçuşu oldu.

TSK'YA TESLİM EDİLECEK

Gelişmiş versiyon olan ve başarıyla uçan Bayraktar İHA'nın uçuş testlerini tamamlamasının ardından Kale-Baykar TSK'ya 2014 yıl sonuna kadar ilk etapta 6 İHA, 2 yer kontrol istasyonu, 3 yer veri terminali, 2 uzak görüntü terminali ve 2 kamera sistemi teslim edecek. İkinci aşamada da 6 İHA sistemi teslimi sonrasında TSK envanterine 12 Bayraktar İHA sistemi girecek.

UÇUŞ SÜRESİ 20 SAAT

12 metre kanat açıklığı, 650 kg. azami kalkış ağırlığı ve 20.5 saat uçuş süresine sahip Bayraktar İHA sisteminde pist üzerinde harici radar vb. desteği olmaksızın olmaksızın tam otomatik taksi, kalkış, seyir, iniş ve park yapabilme özellikleri bulunuyor. 24 bin feet yüksekliğe çıkan Bayraktar İHA yeni nesil uçaklarda yoğun olarak kullanılan karbon fiber malzeme kullanılarak üretildi. NATO talimatnamesine uygun tasarlanıp üretilen Yer Kontrol İstasyonu Sistemi, 150 km. menzilden İHA’yı komuta, kontrol ve izleme işlemlerini gerçekleştiriyor.

YORUMLAR 2
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    2000li yıllarda Türkiye Bisiklet dahi yapamıyordu !. memuruna aylık ödeyecek parası dahi yoktu 50 milyon borç için avrupanın kapısında bekliyordu !
    Cevapla
  • Soner Özcan 9 yıl önce Şikayet Et
    Rabbime Şükürler olsun. Maşaallah Laguvvete İlla Billah.
    Cevapla