Araplarla ticaret 57 milyar dolara çıktı

Araplarla 2002'de 7 milyarı geçmeyen ticaret hacminin 2013'te 57 milyar dolara çıktığı belirtildi.

Araplarla ticaret 57 milyar dolara çıktı
Araplarla ticaret 57 milyar dolara çıktı
GİRİŞ 30.05.2014 13:33 GÜNCELLEME 30.05.2014 13:33

Arap Birliği Ankara Temsilcisi Büyükelçi Muhammed el-Fatih en-Nasıri

İstanbul'da gerçekleştirilen 9. Türk-Arap Ekonomi Forumu'na katılan Arap Birliği Ankara Temsilcisi Büyükelçi Muhammed el-Fatih en-Nasıri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Arap ülkeleri arasında ticaret hacminin geliştiğini ifade ederek, Arap ülkeleri ile birçok ekonomi anlaşması imzalandığını dile getirdi.

Nasıri, "2002'de 7 milyarı geçmeyen ticaret hacmi, 2013'te 57 milyar dolara çıktı. Türk şirketleri Arap ülkelerinde yatırım yapıyor, Arap şirketleri de Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Söz konusu şirketlerin entegrasyonu halkın yararına, halka iş imkanları ve daha iyi hayat koşulları sağlıyor" dedi.

Yatırıma teşvik için yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Nasıri, "Diğer ülkelere açılmak gerek. Bölge ülkeleri, sadece bir yere değil tüm bölgeye yoğunlaşmalı. Arap ülkelerinin yaşadığı ekonomi sorunlarının çözümü, kalkınma ve reformdan geçer. Halkın talepleri ile uyumlu yapılması gereken bazı düzenlemeler var. Ancak bunlar bir anda gerçekleşmez, aşamalı olarak yapılır" diye konuştu.

Bölge ülkelerinde yaşanan ve ekonomi olumsuz etkileyen krizlerin en kısa zamanda sona ermesini temenni eden Nasıri, Arap ülkelerine güvenin geri kazanılması ve yatırım konusundaki işbirliğinin artmasını ümit ettiğini belirtti.

KAYNAK: AA