'Türk Traktörleri' 130'dan fazla ülkede kullanılıyor

Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, Ankara'daki Türk Traktör fabrikasında üretilen traktörlerin, dünyanın 130'dan fazla ülkesinde kullanıldığını, bunun gururunu yaşadıklarını söyledi.

'Türk Traktörleri' 130'dan fazla ülkede kullanılıyor
'Türk Traktörleri' 130'dan fazla ülkede kullanılıyor
GİRİŞ 27.05.2014 00:47 GÜNCELLEME 27.05.2014 00:47

Özdemir, Tarım Fuarı'na katılmak üzere bulunduğu Konya'da, bir otelde gazetecilerle bir araya geldi.

Türk Traktör'ün 60. yılını kutladığını aktaran Özdemir, Türk Traktör'ün çiftçilerin işini kolaylaştıran, tarımda modernizasyonu sağlayan bir kuruluş olduğunu dile getirdi.

Çiftçilerin modern teknikleri kullanmasını sağlayacak, yüksek teknolojiye sahip traktörlerin ve ekipmanları uygun koşullarda üreticilere sunmaya çalıştıklarını ifade eden Özdemir, "Bunları sadece ülkemizdeki çiftçimize değil, dünyadaki tarımla uğraşan üreticilerimize de sağlıyoruz. Ankara'daki Türk Traktör fabrikasında ürettiğimiz traktörler, dünyanın 130'dan fazla ülkesinde kullanılıyor. Bunun mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Geçen yıl yağışların bol, rekoltenin de yüksek gerçekleştiği verimli bir yıl olduğuna dikkati çeken Özdemir, Türkiye traktör pazarının yüzde 4 büyüdüğünü vurguladı.

"En çok tercih edilen marka olmanın gururunu yaşadık"

Özdemir, 2013'te 52 bin traktörün satıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Biz de bu büyümeden nasibimizi aldık. Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 39 bin traktör sattık. Geçen yıl ciromuzda ise yüzde 10'luk bir büyüme başarısı elde ettik. Karımız 280 milyon liraya ulaştı. Bizim en çok önemsediğimiz nokta ise bir kez daha Türkiye traktör pazarında açık ara lider olduk. Türkiye'de satılan her iki traktörden bir tanesi Ankara'daki fabrikamızdan çıktı. Türk çiftçisi tarafından en çok tercih edilen marka olmanın gururunu yaşadık. Bu yıl da aslında her şeye rağmen fena gitmiyor. Çünkü bu yıl yağış azlığı ve tarımsal kuraklık gibi etkenleri yaşadık. Ama bahar yağışları mevsim normallerinde gerçekleşti. Dolayısı ile tarımsal kuraklık riski ortadan kalkmış oldu. Bu da çiftçilerimizin alım gücünü zayıflatmayacaktır."

Tarımın kalbi Konya Tarım Fuarı'nda atacak

Konya Tarım Fuarı'nı şirket olarak son derece önemsediklerini işaret eden Özdemir, her yıl istinasız katıldıkları fuarda yeni ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacaklarını bildirdi.

En çok traktörün satıldığı şehrin Konya olduğunu aktaran Özdemir "Bu fuardan beklentimiz hep yüksektir. Ürünlerimizi 2 stantla sergileyeceğiz. Katılımcılar, stantlarımıza geldiğinde son teknolojiyle üretilmiş ürünleri ve yenilikleri görecek. Sektörün lider firması olarak Konya Tarım Fuarı'nı son derece önemsiyoruz" değerlendirmesini yaptı.