TCDD o karmaşıklığa son verdi! İşte gerçek

TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-İstanbul YHT hattı ile ilk etapta iki kent arası seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini bildirdi.

TCDD o karmaşıklığa son verdi! İşte gerçek
TCDD o karmaşıklığa son verdi! İşte gerçek
GİRİŞ 22.05.2014 15:16 GÜNCELLEME 22.05.2014 16:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son günlerde basında çıkan Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattıyla ilgili haberlerde eksik ve yanlış bilgilerin yer aldığı belirtilerek, söz konusu haberlerde "yüksek hızlı tren" ile "hızlandırılmış tren" kavramlarının yan yana kullanılarak kavram kargaşasına ve bilgi kirliliğine yol açıldığı ifade edildi.

Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattının ilk etabı olan Ankara-Eskişehir kısmının 2009'da açıldığının anımsatıldığı açıklamada, Eskişehir-İstanbul (Pendik) kesiminin ise yapımının tamamlandığı, test ve sertifikasyon çalışmalarının bitme aşamasında olduğu kaydedildi.

Söz konusu hatta, haberlerde iddia edildiği gibi seyahat süresinin 4 saat 12 dakika olmayacağı belirtilen açıklamada, ilk etapta iki kent arası seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceği bildirildi.

Demiryolu terminolojisinde "hızlandırılmış tren" diye bir tanım bulunmadığının ifade edildiği açıklamada, 2004 yılında kaza yapan trenin konvansiyonel tren olduğu, bütün bilirkişi raporlarında da belirtildiği gibi kazanın nedeninin trenin hız aşımı olduğu hatırlatıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • esalet demir 9 yıl önce Şikayet Et
    nevşehirli. Asıl çılgın proje karadeniz ile akdenizi birbirine bağlayan hızlı tren olmalıydı. hat ise Antalya Konya Nevşehir Kayseri Sivas Giresun ve Trapzon olmalı bu hattı bir düşünün gelen bir turist Antalya' da denizi Konya' da Mevlana' yı Nevşehir'de Hacıbektaşı Veli 'yi Kayseri'de pastırmayı Sivas' ta tarihi Giresun' da yaylayı Trapzon' da hamsiyi görüp ülkesine dönebilir. bizim insanımız için sunacağı hizmeti ise saymakla bitiremezsiniz. birileri sesimizi duyar inşallah.
    Cevapla
  • Tunahan KaraSungur 9 yıl önce Şikayet Et
    Hızlı Tren Millet Kullanabilirse Hizmettir değilse değildir.. Ankara Eskişehir ekonomi sınıf hızlı tren gidiş dönüş 500 km fiyatı 40 TL. Ankara İstanbul 500 km hızlı tren ekonomi sınıf bilet fiyatı 40 TL olmalı. 80 Tl olursa millet neden 1-1.5 saat için 40 TL fazla ödesin. Ha iş-business sınıf ankara eskişehir 35 TL, Ankara istanbulda 70 olsun ama ekonomi en fazla 45-50 olmalı. 70-80 tl yapmak millet kullanmasın parası olan kullansın demektir !!
    Cevapla
  • Gizemli Şifreci 9 yıl önce Şikayet Et
    Hatırlatma. Hızlı Tren için de Aylık ücret ödeyerek ucuza getirme imkanı var. Sık sık kullanacaklar için hatırlatayım dedim, hani kim binecek diye her sefer aynı ücreti ödeyeceğini düşünenler için.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyemizde daha çok yenilikler göreceğiz ama, CHP bırakmıyor !. hatırlayalım ilk hızlı tren yapılmaya başlandığında yaptıkları kepazelikleri biliyoruz ! istemiyorlar, biliyorlarki her yapılan yenilik hükümete oy kazandırıyor !
    Cevapla
  • jeopardy 9 yıl önce Şikayet Et
    kalite. şu istanbuldan kocaeline hatta daha ilersine kadar eski tren yolunu sıfırdan söküp baştan döşediler. gerçekten çok iyi çalışma oldu ama aynı virajlar kullanıldı sonuçta. eskisine göre çok fazla hızlanamayacaktır bu civarlarda. hızlı tren kalitesi ulusoy varan gibi otobüsten daha kaliteli ve ferah olduğuna göre onlar 50-55 lira alıyorsa millet hem 1-1.5saat daha kısa süreye hem konfora hem ferahlığa 10-15 lira daha fazla vermekten çekinmeyecektir bence. öğrenciyi de 40-50 arası yaparlar daha ne olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle