Madenin yetkililerinden kahreden itiraf!

Soma'da 284 kişinin hayatını kaybettiği madenin yöneticileri yaptıkları açıklamada madende yaşam odası bulunmadığını belirtti.

Madenin yetkililerinden kahreden itiraf!
Madenin yetkililerinden kahreden itiraf!
GİRİŞ 16.05.2014 11:15 GÜNCELLEME 17.05.2014 14:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan ve madenin yöneticileri tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında madende yaşam odası bulunup bulunmadığına yönelik soruya cevap verildi.

Madende yaşam odası bulunup bulunmadığıyla ilgili madenin yetkilileri şu şekilde konuştu:

Madeni ilk işletmeye başladığımızda 1 tane yaşam odası oluşturduk. Bu oda 500 işçi kapasiteliydi. İşçilerimizin en yoğun çalıştığı yere bu alanı oluşturduk.

Ancak kurduğumuz alanda çalışmalar bitince o odayı sökerek farklı bir yere kurma çalışmalarımız sürüyordu.

O yüzden madenimizde yaşam odası yoktu. Kömür madeninin içine yaşam odası yapılamaz. Zaten kanunen yaşam odası yapma zorunluluğu yok.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • Bekir z. Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    çift galeri de olmalı. Marmaray tünelinin detaylarını tvden izledim. Bu 2 tüp geçit yanyana geçiyor. Allah korusun herhangi bir yangın çıktığında, su aldığında, kaza olduğunda yolcuların kolayca tahliye edilebilmesi için bir tünelden diğerine geçiş kapıları konmuş. Şimdi bu galeri sistemiyle çalışan maden ocaklarında bundan sonra çift galeri sistemiyle çalışılsa nasıl olur acaba. Allah korusun böyle yangın çıksa, göçük olsa gaz yayılsa vs. vs. bir galeriden (tünelden) diğerine maden işçileri geçiş kapılarından geçerek oradan rahatlıkla tahliye edilemezmi? Ayrıca yaşam odaları da yapılsın. Birbirlerine altaernatif olur.
    Cevapla
  • ramazan taşkıran 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar . karbonmonoksitten vb şeyden yaşam odası korur da. kömür yandığında çeliği dahi eritir buna oda mı dayanır.
    Cevapla
  • sadakad tde 9 yıl önce Şikayet Et
    susmak hayırdır. susun ve isminizle müsemma olup bir yasin bir fatiha okuyun.Aklını siyasetle bozmuz zavallı kafalar.Siz hastasınız gidin tedavi olun bence.Şu üzücü olaydan bile siyasi yargı ve kararlar çıkaracak kadar ukalalık yapana kadar susunda bu millet adamlığınızı görsün.Şu lanet gezicilerin yıl dönümünde meydanlarda ve klavye başlarında yine hainlik yapacaklarını tahmin ediyor ve bekliyordum ama bu can yakıcı olayı bahane edipte gerçek niyetler ortaya çıkmaya başlayınca inanın ne yüreğim ne de midem kaldırmıyor artık. Benim inancıma göre hüküm ve hikmet Allahındır.İnsanlar hakkında hükmüde yalnız Allah verir.Eğer ki bir kimse insanların Müslümanlığı, cehennemliği veya cennetliği hakkında hüküm veriryorsa bilsin şirk içindedir.Sözlerinize dikkat edin Allahta kullarıda müşrikleri lanetlemiştir.Bizim Müslümanlığımız hakkında söz söyleyenlerin adları yasinde olsa islama tahammülsüzlüklerini görebiliyorum.
    Cevapla
  • Yasin Umut 9 yıl önce Şikayet Et
    Maden işletmesinde Atatürk değilde "Büyük Usta" nın resmini kullanan bir patron CHP li demek ha?. Öğrendiğimize göre madenin sahibinin eşi AKP den Manisa BB Meclis üyesi, ama siz onu CHP li ve mason diye satıyorsunuz birde! Vay vay vay... Müslüman geçinenlere bak sen, vay vay vayyyyyyy. Erdoğan ın resmi madende olacak, İşçiler Erdoğan ın mitinglerine zorla götürülecek, Karısı AKP li meclis üyesi olacak ve CHP li dir o diyeceksiniz ha. Vay vay vayyy. Vay sizin yeni dininize. Siz müslüman değilsiniz başka birşeysiniz siz. Vay vay vay neler görecek bu memleket, vay anasını. Nolmuş bu millete be?
    Cevapla
  • ismilazimdegil 9 yıl önce Şikayet Et
    ŞİRKET YAPMAMIŞ SENDİKA İSTEMEMİŞ HÜKÜMET HÜKMETMEMİŞ. Şirket 1 tane yapmış, sonra ihtiyaç yok diye sökmüş. Kanun da zorlamadığı için işçiler önemli değil, patronlara birşey olmasın diye böyle bir yaşam odası yapmamışlar. Sendika yetkilileri de böyle bir yaşam odasını talep etmemiş sanırım, genelde hep maaşları düşünmekten olsa gerek. Hükümet de ne işverenin ne işçinin ne sendikanın böyle bir talebi yok diye böyle bir kanun çıkartmamış. Ne de olsa hükümetin başka yoğun işlere mesai harcaması gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle