Maliye şikayet artınca mektupları durdurdu

Her türlü borcu olanlara gönderilen, “öde yoksa haciz var” mektupları ikinci bir emre kadar iptal edildi.

Maliye şikayet artınca mektupları durdurdu
Maliye şikayet artınca mektupları durdurdu
GİRİŞ 12.05.2014 12:06 GÜNCELLEME 12.05.2014 12:10

Vergi daireleri nisan ayında harekete geçerek trafik cezasından, OGS borcuna, öğrenim kredisinden motorlu taşıt vergisine kadar geçmişte borcu olanları belirleyerek mektup göndermişti.

2014 yılında gönderilen mektupların çokluğu vergi dairelerinde iş yükünü de artırdı. Gönderilen mektuplarda, "Ödenmeyen borçların takibi sırasında mal varlığı haczi ( banka hesabı haczi (e-haciz), gayrimenkul haczi, taşıt haczi vs. ) gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmamanız için bu borçların tasfiyesine yönelik gerekli görüşmelerin ve ödemelerin yapılması için ...vergi dairesi müdürlüğümüze başvurmanız önem arz etmektedir" denildi.

Şikayetler artınca Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de mektupların gönderilmesini durdurdu.


Kamuoyunda bir süredir konuşulan ve şikayetlere neden olan, "vergi borcunuz var, ödeyin" anlamına gelecek şekilde düzenlenen mektuplar üzerine Şimşek, sistemlerde yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle vergi borcu olmayan mükelleflere de söz konusu mektupların gönderilebildiğini ve bu gönderilerin, içeriği itibarıyla huzursuzluğa yol açtığını öğrenmesi üzerine, ilgili birimlere talimatını verdi. Şimşek, öncelikle sistemdeki aksaklığın giderilmesini, ardından da mektupların daha açıklayıcı bilgileri içerecek şekilde hazırlanmasını ve bu zamana kadar mükelleflere bir gönderi yapılmamasını istedi.