Elektrik sözleşmesi imzalarken dikkat!

Serbest tüketici limitinin düşmesiyle birlikte abonesini kaptırmak istemeyen şirketler çeşitli yollara başvuruyor.

Elektrik sözleşmesi imzalarken dikkat!
Elektrik sözleşmesi imzalarken dikkat!
GİRİŞ 12.05.2014 06:45 GÜNCELLEME 12.05.2014 08:30

Elektrik abonesine istediği dağıtım şirketinden enerji temin etme imkanı sağlayan serbest tüketici limitinin aylık 135 liraya düşmesi, hem rekabeti getirdi hem de tüketiciyi mağdur edebilecek uygulamaların yolunu açtı.

BİSEN Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş İcra Kurulu Başkanı Mesut Alparslan, serbest tüketici limitinin 135 liraya indirilmesinin ardından, elindeki aboneyi kaptırmak istemeyen bazı dağıtım şirketlerinin tüketiciyi yanılttığını iddia etti.

Star'ın haberine göre; Alparslan, dağıtım şirketlerinin kendi müşterilerini kaptırmamak için abonelere bilgisi dahilinde olmadan uzun süreli sözleşme imzalatabildiğini kaydetti. Abonelerin daha sonra perakende şirketlerine toplu olarak geçişinin yapıldığını ileri süren Alpaslan, 100 bin serbest tüketicinin geçişinin bu yolla sağlandığını söyledi.

Sözleşmeler sahte

Müşterilerin serbest tüketici hakkını kullandıklarından haberi olmadığını ifade eden BİSEN Genel Müdür Yardımcısı Arif Akşam ise "Müşteri, dağıtım şirketlerinden perakende şirketlerine habersizce gönderiliyor. 100 bin sözleşme imzalatmak mümkün değil. Araştırmalarımız sonucunda, sözleşmelerin sahte olduğunu ortaya çıkardık" dedi.