Güzergahta Avrupa'yı solladı

Atatürk Havalimanı, Avrupa'da en fazla yeni güzergâha sahip havalimanı oldu.

Güzergahta Avrupa'yı solladı
Güzergahta Avrupa'yı solladı
GİRİŞ 08.05.2014 13:27 GÜNCELLEME 08.05.2014 13:27

İstanbul Atatürk Havalimanı, havacılık sektörünün yakından takip ettiği anna.aero sitesi tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen Euro Annies 2014 Ödülleri'nde "En fazla yeni güzergaha sahip havalimanı" oldu. Atatürk Havalimanı Ağustos 2013-2014 döneminde doğrudan uçuş gerçekleştirilen nokta sayısını 20 artırarak havacılık sektörünün en iyilerinin belirlendiği Euro Annies'de ilk sırada yer aldı.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, "İstanbul Atatürk Havalimanı hızlı büyümesine devam ederek havacılıkta dünyanın önde gelen çekim merkezleri arasına girdi. 2013'te 406 bin uçak ve 51,3 milyon yolcuya hizmet sunan Atatürk Havalimanı, bu rakamlarla Avrupa'nın beşinci, dünyada ise 17. sırada yer alıyor.

Hâlihazırda Atatürk Havalimanı'ndan 70'den fazla havayolu 264 iç ve dış hat noktasına uçuyor.

Yolcu memnuniyeti açısından da kendi kategorisinde dünyanın ilk 10 havalimanı arasında bulunuyor. DHMİ, SHGM ve THY başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte uyumlu bir şekilde çalışarak Atatürk Havalimanı'nı dünyanın sayılı bağlantı merkezlerinden biri haline getirmek üzere çalışıyoruz. Geçtiğimiz Avrupa havalimanları arasında doğrudan uçulan destinasyon sayısını en fazla artıran havalimanı olarak bu ödülü almaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

KAYNAK: EKOTRENT