Şimşek'ten vergi rekortmenlerine teşekkür

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 Yılı Gelir Vergisi beyanlarına göre sıralamaya girmiş vergi rekortmenlerine teşekkür etti.

Şimşek'ten vergi rekortmenlerine teşekkür
Şimşek'ten vergi rekortmenlerine teşekkür
GİRİŞ 04.05.2014 12:12 GÜNCELLEME 04.05.2014 12:12

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "2013 Yılı Gelir Vergisi beyanlarına göre sıralamaya girmiş vergi rekortmenlerimiz devlete olan mükellefiyetlerini tam ve zamanında yerine getirerek tüm topluma örnek olmuş kişilerdir" dedi.

Şimşek, yaptığı açıklamada, vergi rekortmenlerini canı gönülden kutladığını belirterek, hepsine şükranlarını sunduğunu kaydetti.

Daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye inşa etme vizyonunun bir parçası olarak, mükellef haklarını gözetmek ve yüksek kalitede hizmet sunmak suretiyle, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu artırmak ve vergi yükümlülüklerini kolayca yerine getirmelerini sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Şimşek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Temel misyonumuz olan mükelleflerimize kaliteli hizmet sunma anlayışı ile teknolojik yenilikleri yakından takip ediyoruz. Mükelleflerimizin haklarının korunması ve gönüllü uyumun sağlanmasına azami önem gösteriyoruz. Mükellefleri, tam ve zamanında bilgilendirilmek için yazılı ve görsel iletişim kanallarının yanı sıra sosyal medya ve mobil bilgilendirme kanallarını da aktif olarak kullanıyoruz. Bunların yanı sıra önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi, yeni nesil ödeme kaydedici cihaz sistemi, e-beyanname, e-fatura, e-defter, e-arşiv gibi pek çok elektronik uygulama sayesinde uyum maliyetlerini azaltarak mükelleflerimize kolaylık sağlıyoruz."

Bakan Şimşek, anayasaya göre herkesin mali gücüne göre vergi ödemekle mükellef olduğunun altını çizerek, "Vergi yükümlülüğü aynı zamanda toplum içinde yaşamanın da gereğidir. Toplanan vergiler, doğru kullanıldığı takdirde birçok yatırıma vesile olarak ekonomik büyümemize katkı sağlamaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek, vergi rekortmenlerine de teşekkürlerini sunarak, "Ödediği vergilerle ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan 2013 yılı Gelir Vergisi Türkiye Geneli İlk 100 sıralamasına girmiş mükelleflerimiz başta olmak üzere tüm mükelleflerimize bir kez daha teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA