Erdoğan talimatı verdi! KPSS kalkıyor

Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile çalışma başlatıldı; KPSS'de değişikliğe gidiliyor. Merkezi sınav yerine tüm bakanlık ve kurumlara personel ihtiyaçları için sınav yapma hakkı verilecek...

Erdoğan talimatı verdi! KPSS kalkıyor
Erdoğan talimatı verdi! KPSS kalkıyor
GİRİŞ 25.04.2014 07:13 GÜNCELLEME 25.04.2014 15:12
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Hükümet, devlete memur alımında uygulanan merkezi sınav KPSS'yi kaldırmaya hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yapılan çalışma kapsamında, merkezi sınav sistemi yerine bakanlıklara kendi sınavlarını yapma hakkı verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, son Bakanlar Kurulu toplantısında bakanlık çalışmaları ve Meclis'e sevk edilmek üzere hazırlanan yasa taslakları hakkında bilgi verdi. Sunumdaki en önemli konulardan birini KPSS ile ilgili yapılan hazırlık oluşturdu. Mevcut sisteme göre, devlete alınacak personel ile ilgili ÖSYM tarafından belirli aralıklarla sınav yapılıyor. Atamalar bu sınavda en yüksek puanı alandan aşağıya doğru sıralanarak gerçekleştiriliyor.

SÖZLÜ SINAV DA YAPILABİLECEK

Başbakan Erdoğan'ın isteği doğrultusunda başlayan çalışma kapsamında KPSS kaldırılacak. Bakanlıklar ve diğer kamu kurumlarının ÖSYM tarafından yapılan tek bir sınav ile personel alması dönemi sona erecek. Yapılan çalışmaya göre; merkezi sınav sistemi yerine tüm bakanlık ve kurumlara kendi ihtiyaçlarına göre alacakları personel için sınav yapma hakkı verilecek. Üzerinde çalışılan sisteme göre, her kurum alacağı personel için kendi sınavını açıklayacak. Alınacak personel için duyuru yapılacak. Başvuranlar, kurumun ihtiyaç duyduğu kadroya uygun soruların yer aldığı yazılı sınava girecek. Gerek duyulursa sözlü sınav da söz konusu olacak.

EN AZ 3 YIL KALACAK

Memur olarak göreve alınanların özlük hakları ve çalışma şekilleri ile ilgili de bazı düzenlemeler gündeme gelecek. Sınav kazanıp ataması yapılan bir kişi, atandığı yerde en az 3 yıl çalışmak zorunda olacak. Örneğin; Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınavı ve gerekli eğitim programlarından geçip öğretmen olarak Güneydoğu başta olmak üzere ülkenin herhangi bir yerine atanan kişi burada en az 3 yıl kalacak. Bu süreden önce tayin isteyemeyecek. (Takvim)

YORUMLAR 27
  • numden numden 9 yıl önce Şikayet Et
    Fatih kardeşim.. Haklısın inkilap tarihi ile mühendis almasın. Ama merkezi sınav sistemini kaldırıp bu sınav sistemini kurumlara bırakması adayların il il ilçe ilçe sınav gezmesi dayısının amcasının bakan tanıdğı milletvekili tanıdığı olanın atanacağı anlamına gelmiyor mu? KPSS düzenlesin soruları kaçıranlara önlem alsınlar, branşlara göre sınav yapılsın. Sınav merkezi olmaktan çıkarılmasın.
    Cevapla
  • fatih birhan 9 yıl önce Şikayet Et
    YAHU ARKADAŞ AĞIZI OLAN KONUŞUYOR. Bu KPSS nin kalkmasını yani KPSS kalkmıyor aslında anlayış kıt arkadaşlar merkezi sınav kalkıyor ben bu adamlar hiç oy vermedm zira ben oy vermedim. Ama eğri oturup doğru konuşalım şimdi mesela br ziraatçi ne yapsın inklap tarihini ne yapsın genel kültrü ve temel matematiği adam ziraatçi sen onu ziraatçi olarak alacağın için onun alanından soracaksın iyi valla memuriyeti uzmanlığın olmayan birşeyi seç beğen al kim ne adam arıyorsa ona göre sınav yapmalıki EHLİYETLİ ve LİYAKAT lı kişiler gelsin. haksız torpilinde önü bu yolla biraz kesilir.
    Cevapla
  • Yüzdeelli 9 yıl önce Şikayet Et
    Yasalaşacağına inanmak istemiyorum.... Gavura kızıp oruç bozmak, diye bir deyim var Türkçe'mizde. KPSS ve bilumum sınavların içine edenlerden hesap soramıyoruz; en iyisi kpss yi toptan kaldıralım, mantığı bu deyimle ne de güzel örtüşüyor. Bu fikir kimden çıktıysa derhal kellesi vurulmalı. Çünkü bu düpedüz devletin paralel karşısında aciz duruma düştüğünün kanıtıdır. Sınav sisteminin zıvanadan çıkmasının, milyonlarca vatan evladının hakkının yenmesinin yegane sebebi olan AK Parti hükümetlerine verdiğimiz oyların karşılığını böyle mi alacağız? Tayyip Bey'in seçim mitinglerinde, "inlerine gireceğiz" sözü halen kulaklarımda çınlıyor. Bu arada Yaşar Kaya isimli yorumcuya katılıyorum. RTE, paralel oluşum deşifre olduğu anda evvela temizliğe en yakınındaki kişilerden, danışmanlarından başlamalıydı. Hoş inlerine girdiklerini de henüz göremedik ya!..
    Cevapla
  • numden numden 9 yıl önce Şikayet Et
    KUL HAKKIDIR. BORCUNU ÖDEYEMEZSİNİZ.. Referandum dahil tüm seçimlerde seve seve AKP'ye oy attım ve çevreme dilim döndüğünce günün şartlarındaki durumları anlattım oy istedim. Fakat bu durumu ne ben anlıyorum nede başkasına anlatacak durumum var. EY BİZLERİ YÖNETENLER,ÖTE DÜNYANIZI ÇÖPE ATMAYIN. TORPİLİN ÖNÜ AÇILACAK, KUL HAKKI YETİM HAKKI YENECEK. BUNU ÖDEYEMEZSİNİZ AHİRETTE.
    Cevapla
  • hüseyin rüzgar 9 yıl önce Şikayet Et
    sessiz çığlık. Ülkemizde para ile memur, işçi kadrolarının satıldığı, iktidara mensup olanların dışında hiçkimsenin bir işe giremediği günleri gördük. fakir aile çocuklarının il il sınav sınav gezemiyeceği için mücadeleyi bırakıp, kendi kaderlerine terk edildiği bir sisteme tekrar gerimi dönüyoruz. Belki bu dünyada iktidar sahipleri fakirlerin sesini yükeltemiyenlerin hakkını yiyebilirler. amma kıyamet günü bunun hesabını mutlakka vereceklerdir. O gün çok çetin olacaktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor