BC Partners'ten Türkiye'ye güven sözü

BC Partners Yönetici Ortağı Nikos Stathopoulos, Türkiye'de son dönemde bazı iniş çıkışlar görülmesine rağmen ülkenin ekonomik temellerinin sağlam olduğunu belirtti.

BC Partners'ten Türkiye'ye güven sözü
BC Partners'ten Türkiye'ye güven sözü
GİRİŞ 23.04.2014 12:14 GÜNCELLEME 24.04.2014 07:57

Stathopoulos, New York'ta Borsa İstanbul tarafından düzenlenen "İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör" isimli forum dizisinin ikinci etkinliğinin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Stathopoulos, Türkiye'nin istikrarlı büyümesinin, demografik yapısının, enflasyon ve faizlerin düşüş göstermesinin ülkeyi yatırım için cazip bir konuma getirdiğini kaydetti.

Türkiye'deki finansal ortamı değerlendiren Stathopoulos, "Türkiye ekonomik olarak son dönemde iniş çıkışlar gösterdi ancak ülkenin ekonomik temelleri güçlü. Demografik yapısı güçlü. Finansal sistemin istikrarı güçlü. Borsa likit durumda. Vergi ve ekonomik düzenlemeler istikrarlı. Tüm bu özellikler yabancı yatırımcıyı cezbeder" dedi.

Bunların yanında yabancı yatırımcıların siyasi ortam ve kur konusunda da istikrar arayacaklarını vurgulayan Stathopoulos, bu konulardaki istikrarın da sürmesinin önemine değindi.

"İstanbul önemli bir aktör olacak"

Stathopoulos, İstanbul'un finansal merkez olma konusunda önemli avantajları bulunduğuna dikkati çekerek, "Bulunduğu coğrafi konum büyük avantaj. İstanbul bu coğrafi konumunu sermaye olarak kullanmalı. Borsa İstanbul'da çok daha fazla şirket halka açılabilir. Gelecek bir kaç yıl içinde İstanbul'u piyasada önemli bir aktör olarak göreceğiz" diye konuştu.

Yabancı yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Stathopoulos, yatırımcıların, yatırım yapacakları ülkelerin ekonomik temellerini iyi incelemeleri gerektiğini kaydetti. Stathopoulos, Türkiye'nin ekonomik temellerinin sağlam olduğunu da sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA