Murat Ülker'den esprili pişmanlık! Keşke...

Doların 2 TL olacağını doğru tahmin ettiği kendisine hatırlatılan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker esprili bir cevap verdi.

Murat Ülker'den esprili pişmanlık! Keşke...
Murat Ülker'den esprili pişmanlık! Keşke...
GİRİŞ 22.04.2014 09:15 GÜNCELLEME 22.04.2014 09:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Gıda sektöründe büyümeye odaklandıklarını belirten Ülker, Türkiye Finans'taki hisselerini satmayı düşündüğünü söyledi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker , bu yıl yedincisi düzenlenen Ülker Çocuk Sinema Şenliği kapsamında Artvin'in Arhavi ilçesinde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Programda çocuklarla buluşan Ülker, etkinlik sonrasında gazetecilerle bir araya geldi. Ülker, haklarında basında çıkan haberlere açıklık getirirken, ülke ve dünya gündemiyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Murat Ülker, 30 Mart yerel seçimlerini ve önümüzdeki cumhurbaşkanı seçim sürecini de değerlendirdi. 30 Mart'ın iç piyasayı pek etkilemediğini ve büyük bir değişiklik olmadığını söyleyen Ülker,

"Halk oyunu kullanıyor, seçimini yapıyor. Halk sözünü söyledikten sonra kimsenin bir yorum yapmaması lazım.Seçimin sonucunu seçilenlere sormak lazım, bana değil. Biz işimizi yaptık. Önümüzde cumhurbaşkanı seçimi var, inşallah bu da piyasayı etkilemez." şeklinde konuştu.

Kırım'daki son gelişmelerden ötürü Rusya parasının Türkiye'ye gelebileceği konusundaki düşünceleri sorulan Ülker, bu sorunun muhatabı olmadığını söyledi. Bunun üzerine daha önce dolarla ilgili tahminlerinin tuttuğu kendisine hatırlatılan Ülker, "Keşke bunu muhasebeciye de söyleseydim." şeklinde espri yaptı.

Ülker şu açıklamada bulundu: 'evet bu tahminim tuttu bu şeye benziyor, biz şimdi Arhavi'deyiz, Arhavi diye yola çıktık, sen Trabzon'dan geldin, ben Trabzon demiştim tuttu. Ama Arhavi'deyiz şimdi, 2 TL nerde biz neredeyiz. Dolar şimdi 2 TL'nin üstüne.' Hakmar ve A-101'i satın alacağı yönünde haberler çıkan Murat Ülker bunların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bankacılık işi bize ters

Bankacılık sektöründeki durumlarıyla ilgili soruları da cevaplayan Ülker şunları söyledi: Türkiye Finans'ta az bir hissemiz kaldı. Eğer ortaklarımız ilgilenirse onu satacağız. Hissem yüzde 15'ten az. Ben bankacılık yaparken sermaye getirisi yüzde 40'tı, küçük bir bankaydı çünkü. Ama tabii büyük bir bankayı o şekilde idare edemezsiniz, ona göre kârınız düşer. Bunu yaparken şunu gördüm; ben 25 kuruş 25 kuruş para toplamaya uğraşıyorum, bankalarda yönetim kurulu yapıldığında 'Şu 100 milyon doları dağıtmamız lazım akşam beşe kadar çünkü gece onlar kasada kalırsa bankaya eksi yazılıyor. Yani mantık tamamen ters, onun için sanayiciliğe devam edeceksem, perakendecilikte mal satacaksam bankacılık yapmamam lazım çünkü kafamda iki farklı şeyi bir arada tutmam mümkün değil. Mesela ben şunu da yapmam, bankada kendi adıma hesap açıp yatırım da yapmam. Kendi paramı bankaya koymam. Şirkete yatırırım.

 

YORUMLAR 11
  • muharrem tosun 9 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. bu bahsi gecen ülkerin sahibi yıllarca mümin görünerek sömürmüş kandırmış görunmekde burada şu aklıma geliyor satmış oldugu ürünleri ne derece helal gıda olabilir . gezi eylemleri ve 17 aralık darbe olayında darbeçiler ile olması ile bardak taşmış oldugu ve bu sebepden dolayı mümin olarak ülkerin ürünlerini 17 aralık olayından sonra kullanmıyorum ..
    Cevapla
  • Hasan Selim Güner 9 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır Uzak Durdum . Sen eğer müslümanlara yakınlaşırsan müslümanlar sana koşar Ülker.. "Ülker almaktansa cocacola almayı tercih ederim" dedim. Çünki birisi net birisi muallak. Ancak sen tarfını belli et. Tür.. Finans gibi yerlerden elini ayağını çek millet seni ayakta alkışlasın.
    Cevapla
  • erdemce 9 yıl önce Şikayet Et
    işte böyledir. biriçi boş çerçeveye yüzbinler verirsen, Müslümanlar daha da bunu unutmaz murat efendi.
    Cevapla
  • İsmail Aga 9 yıl önce Şikayet Et
    Biri çıkmış her markada görmekten iğreniyorum demiş.Biris İhanetle suçlamış.. Peki Koç, Sabancı,Zorlu,Boyner vs. mallarına aynı tepkiniz niye yok? ahudi malı ariele o kadar alışmışsınızki rakip olmasına tahammülünüz kalmıyor.Herkesin kusuru hatası olabilir.Global şartlarda mücadele edecekseniz ürün sattığınız dünyadan adamda çalıştırırsınız.Tüm yabancı ürünleri evinizden atın ondan sonra bu atmaları yapın.Bindiğiniz araba ford kullandığınız telefon iphone,yemek yediğiniz yer mc donalds sa sizin konuşmaya hakkınız yok.
    Cevapla
  • sami efe 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı Kucaklayacaklar. Rakiplerine fırsat yok. Sakın aynı sektörde yer almayın.. Ülker'in ürünlerini özenle almamaya çalışıyorum. Çünkü eski kalitesi yok. Her gördüğüm reyonda ülker markalı ürünler peynir, süt, et ...... reyonlarda ülker ismini görmekten iğreniyorum artık. Bu ülkenin başka markası yokmu. Her tarafa el atmışlar. Yakında marketlerin bütün reyonlarında ülker isimli bebek bezinden tutunda, cipsi, pil, tencere tava da görürseniz şaşırmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle