Bakan'dan kritik uyarı! Beklenen olmazsa...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kuraklık nedeniyle elektrik üretiminde sorun yaşanabileceğini söyledi. Yıldız, beklenen yağışların olmaması durumunda, Bulgaristan, Gürcistan ve İran'dan elektrik ithal edilebileceğini açıkladı.

Bakan'dan kritik uyarı! Beklenen olmazsa...
Bakan'dan kritik uyarı! Beklenen olmazsa...
GİRİŞ 21.04.2014 13:17 GÜNCELLEME 21.04.2014 13:53
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldız, Mart ve Nisan ayındaki yağmurların az olduğunu belirterek, "Barajlarımızda üretilecek elektriğimizin azalacağını söylemek durumundayım" dedi.

Bakan Yıldız, İran doğalgazında indirim için tahkim kararı beklendiğini, daha fazla doğalgaz almak istediklerini söyledi.

İran'dan 400 megavata kadar elektrik alabilecek altyapının hazır olduğunu da bildiren Yıldız, şöyle konuştu:

"Bu Türkiye'nin o bölgelerde muhtemel ki önümüzdeki yaz kuraklıktan kaynaklanan elektrik üretiminde bir kısım kısıtlar olursa buradan bunların bir kısmını telafi etmeyi düşünüyoruz. Aynı telafi etmeyi düşündüğümüz miktar muhtemelen Gürcistan için de geçerli. Suyumuz olursa biz orada elektrik üretiyoruz. Yağmur yağmaz, kar yağmazsa suyumuz olmaz, suyumuz olmazsa da istediğimiz oranda elektrik üretemiyoruz.

Özellikle Doğ Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerimizde bulunan rezervuarlı, havuzlu barajlarının seviyelerinin bu yıl düşük olduğunu gördük. Özellikle mart ve nisan ayındaki yağmurların da beklediğimiz oranda gerçekleşmediğini gördük. Bakalım önümüzdeki aylarda artış olursa ne ala, yoksa barajlarımızda üretilecek elektriğimizin daha da azalacağını ne yazık ki söylemek durumundayım. Gerçeğimiz budur. Bu yüzden de zaman zaman İran'dan Gürcistan'dan Bulgaristan'da elektrik alacağız.'

YORUMLAR 8
  • güney kuzey 9 yıl önce Şikayet Et
    kuraklık varmış.... Dini bütün (diğerlerinin ki yarım ya) akp liler bir yağmur duasına çıksa sel olur akar gibi geliyor bana... Hani olmaz ya kazara cehape iktidar olsaydı bunların diyeceği tek söz bunlar dinsiz bunlar kuraklık bunlar yokluk...Allahın sopası yok işte ....
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Enes Baran nükleer enerjinin üretimi ve kullanımı için ölçüyü bilgisayar olarak alırsak; aksine, bilgisayarına format atmayı bilmeyenlerin nükleer enerjiye geçemediğini,. bilgisayar teknolojisini bulan ve geliştiren ülkelerin ise onlarca yıldır nükleer enerji teknolojisine de sahip olduğunu ve ondan yararlandığını görürsün. Bilgisayarına format atabildiğin anlaşılıyor ama demek ki bilgisayara format atabiliyor olman bazı konularda doğru teşhis koymana bir fayda sağlamıyor. Ölçün bilgisayara format atmak olduğu için, bilgisayarına gayet güzel format atabilen biri olarak söylüyorum: Ülkemizin nükleer enerjiye geçmesi zorunludur. Nükleer enerjiye, HES’lere karşı çıkmak çok kolaydır. Zor olan alternatifini söylemektir. Yenilenebilir enerji falan filan hiç deme. Zaten bazı yorumlara ve cahil halkı kandırarak oluşturulan tepkilere bakarsan yenilenebilir enerjiye bile karşı çıkıldığını görebilirsin. Ayrıca yenilenebilir enerjiyi baz yük için esas alamazsın.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Hasan Şahin Kardeş iyi misin? Dereleri kurutup, ormanları ağaçları keserseniz tabiki yağış olmaz demişsin. Buradan Hidroelektrik santrallere karşı çıktığın anlaşılıyor.. Tüm dediklerini doğru kabul etsek ve HES yapmasak sudan elektrik üretemeyeceğimiz için kurak geçen bir sene değil her sene Rusya’dan, İran’dan, Bulgaristan’dan elektrik almamız, kaynaklarımızı onlara vermemiz gerekir. Ki dediklerin de zaten yanlış ve tutarsız. Bir defa Santral yapmakla su yok olmaz, dereler kurumaz. Çünkü madde yok olmaz. Hidroelektrik enerjiden elektrik elde etmek demek sadece yüksek noktadan alçak noktaya suyun düşerken kaybettiği potansiyel enerjinin önce mekanik enerjiye sonra elektrik enerjisine çevrilmesi demektir. Su miktarı değişmez. Su santrale yönlendirildiği için tekrar dere yatağına verilesiye kadarki kısımda bile hayvan bitki zarar görmesin diye can suyu bırakılır. Şunu da belirteyim., milyarlarca ağaç diken bir iktidara ormanı kesiyorsunuz demek insafsızlıktır, iftiradır.
    Cevapla
  • enes baran 9 yıl önce Şikayet Et
    daha beter olacağız. insanoğlu doğayı tahrip ettiği sürece o da bizden intikamını gün geçtikçe daha acı bir şekilde almaya devam edecek. elektrik ihtiyacının karşılanamayacak olmasının görünen sebebi kuraklık. lakin fazla tüketime ne demeli. sürekli daha çok tüketiyoruz. daha çok tüketmek için daha fazlasını üretmeye çalışıyoruz. hakkı da çıkmış nükleer santral ne kadar gerekli gördünüz mü diyor. toprağı betonla kapladık. akarsularımızı kirlettik. ormanları her geçen gün yok olmaya devam ediyor. bilgisayarına format atamayan insanların nükleer enerji santrallerini savunmaları ne kadar acınacak halde olduğumuzu gösteriyor.
    Cevapla
  • Mustafa Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    hasan şahin. Yağmur yağması için ağaç olması yeterli mi? İyide güzel kardeşim Allah bizim gibi asilere çok bile veriyor. Bizler namazdan uzak, zina ve alkole tamışız Allah muhafaza birde bu yönüne bak istersen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle