Artık her önüne gelen çoban olamayacak

Çobanlık için ulusal meslek standardı belirlendi.

Artık her önüne gelen çoban olamayacak
Artık her önüne gelen çoban olamayacak
GİRİŞ 18.04.2014 14:58 GÜNCELLEME 18.04.2014 15:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) tarafından hazırlanan "Çoban Ulusal Meslek Standardı", Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, çoban, "iş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemleri alarak; kışın ağıl/ahırda, yazın merada sürüsünün beslenmesini sağlayan, sağlığını koruyan, bakım işlemlerini yürüten, sürüyü yönlendiren ve mesleki gelişim faaliyetlerine katılan nitelikli kişi" olarak tanımlandı.

Düzenlemeye göre, çobanların, "bitki çeşitleri ve hayvan beslenmesine etkileri, hastalık durumunda hayvanlara uygun tedaviyi takip etme, hayvan besleme/yemleme, hayvan sağlığı ve hastalıkları, hayvanlara yönelik koruyucu bakım uygulamaları hakkında bilgi ve beceriye sahip olmaları'' gerekecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Ali Tahta 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu İş Karlı . başbakan bu işi yapmak isteyenlere ayrıca kredi de veriyorlar, yada keçi koyun yada ineği gidip alıyosun 5 yıl parada sormuyolar :)
    Cevapla
  • mustafa said keseli 9 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan haklı çıktı. Başbakan, KK için, 'çoban bile olamaz' diyordu. Haklı çıktı, yeni tanımda 'nitelikli kişi' ibaresi manidar.. :))
    Cevapla
  • sessiz çığlık 9 yıl önce Şikayet Et
    hatta çobanlık okulu açsın hükümet. İnsanlar kendi başına iş yapmasınlar.Ne öyle vergisiz çoban.Herşeyin kaydı olmalı.dimi.akıl fikir ver allahım.Cuma için duam Allah bu ülkenin işsizlerine iş imkanı sağlayacak,doğru düzgün hizmet edecek akıllı insanlar göndersin.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP’liler dağdaki çobanla benim oyum bir mi diyorlardı. Başbakan Erdoğan da CHP müdürü 3 koyun verseniz güdemez demişti.. Bu standart da CHP’lilerin çobanlık yapamayacağının tescili olmuş. Evet bal yapmaz arı CHP’lilerle, toplum için çok faydalı bir iş icra eden, süt üretimimizin, yün üretimimizin, et üretimimizin önde gelen emektarı dağdaki çobanın oyu bir olması çobanlarımıza haksızlıktır. Ama ne yaparsın demokrasinin cilvesi işte.
    Cevapla