Bakan müjdeyi verdi! Çok yakında açılacak

Bakan Taner Yıldız, Neçirvan Barzani ile yapılan görüşmeden olumlu sonuç alınacağını ve artık dünya piyasalarına belli miktarda Irak petrolünün açılacağını söyledi.

Bakan müjdeyi verdi! Çok yakında açılacak
Bakan müjdeyi verdi! Çok yakında açılacak
GİRİŞ 18.04.2014 11:47 GÜNCELLEME 18.04.2014 14:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak petrolünün Türkiye üzerinden uluslararası piyasalara açılması konusunda, "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile yaptığımız görüşmeden olumlu sonuç alınacağını, artık dünya piyasalarına belli miktarda Irak petrolünün açılacağını söylemem lazım" dedi.

Yıldız, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 7. Olağan Genel Kurulu öncesinde basın mensuplarının soruları yanıtladı.

Kuzey Irak petrolünün Türkiye üzerinden uluslararası piyasalara açılmasına yönelik sorular üzerine de Bakan Yıldız, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a refakatle yapılan toplantının son derece olumlu geçtiğini söyledi. Yıldız, şöyle devam etti:

"Daha önce de Irak Petrol Bakanı Abdulkerim Luaibi, Türkiye'ye geldi ve Kuzey Irak'ın günlük akıtacağı 100 bin varillik petrolün genel bütçeden mahsup edilebileceğini söyledi. Bu önemli bir adım. Sayın Barzani ve IKBY Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Havrami de bu konuda çalışma yaptıklarını söylediler. Bundan sonra eğer 100 bin varil ve üzerinde Kuzey Irak'tan petrol gelmesi halinde bunun gelirlerinin Kuzey Irak'a aktarılabileceği söylendi. Biz problemin ana odağının Bağdat ve Erbil arasında olduğunu biliyoruz. Irak'ın normalleşmesinin, gelirlerini artırmasının en önemli yolu budur. Bölgedeki istikrar bizim için son derece önemli. Bölgede günde 40-50 insanın ölmesi gazetelerimizin birinci sayfalarında dahi yer almıyor. Bu yüzden bölgede istikrara konulabilecek katkının gelirlerin artırılmasından geçtiğini biliyoruz. Sayın Barzani ile yaptığımız görüşmeden olumlu bir sonuç alınacağına, artık dünya piyasalarına belli miktarda Irak petrolünün açılacağını söylemem lazım."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    bölge zenginliği bölge halkına. sömürgeci ve emperyalist zihniyet asırlardır bölge halklarını birbirine kırdırır iken aynı zamanda doğal kaynaklarını kendi çıkarları lehinde kullanma kurnazlığını bildi. inşallah durum değişir...
    Cevapla