Uydudan takip kaçakçıya göz açtırmadı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine uydudan takip ettikleri araca düzenledikleri operasyonda 1 milyon 54 bin lira değerinde kaçak eşya ele geçirdi.

Uydudan takip kaçakçıya göz açtırmadı
Uydudan takip kaçakçıya göz açtırmadı
GİRİŞ 16.04.2014 13:09 GÜNCELLEME 16.04.2014 13:09

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kapıkule Gümrük Kapısından girerek Irak'a yük götüren Bulgar plakalı tırın taşıdığı eşya riskli olarak değerlendirildi. Bunun üzerine araca Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğünce Araç Takip Sistemi Mobil Ünitesi takıldı ve araç uydu üzerinden izlemeye alındı.

Tırın Ankara'da güzergah dışına çıkarak İvedik Organize Sanayi Sitesine girmesi ve yaklaşık 1-1.5 saat beklemesi üzerine, ekipler araçtan sinyal alınan en son noktaya gitti.

Tıra yüklü transit eşyanın birçoğunun boşaltıldığı ve bir kısmının da indirme çalışılmalarının devam ettiğini tespit eden eklipler, olaya müdahale ederek suçüstü operasyonu yaptı.

Yapılan sayım ve tespit neticesinde toplam değeri 1 milyon 54 bin lira olan değişik markalarda otomobillere ait diferansiyel, silindir kapağı, aks mili, direksiyon kutusu, krank mili, şanzuman, motor, tampon, kapı kaplaması, göğüs, emişli fan, far, çamurluk, kaput, bagaj kapağı ve kapılar olduğu görülen, 374 ikinci el oto yedek parçasına ve bin 860 kilogram freze ucu cinsi eşyaya el konuldu.

Araç sürücüsü hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

KAYNAK: AA