Erdoğan onayı verdi! Memurlar rahatlayacak

Memurlar zorunlu ve istisnai haller bulunmadığı sürece, günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışmak zorunda bırakılmayacak.

Erdoğan onayı verdi! Memurlar rahatlayacak
Erdoğan onayı verdi! Memurlar rahatlayacak
GİRİŞ 16.04.2014 09:28 GÜNCELLEME 16.04.2014 10:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kamuda fazla çalışma genelgesine göre, kamu görevlilerine, belli bir sürede bitirilmesi gereken, zorunlu ve istisnai haller bulunmadığı sürece, günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma yaptırılmayacak.

Resmi Gazetede yayımlanan genelgeye göre, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme'de varılan mutabakat çerçevesinde, fazla çalışma uygulamalarıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşları bu genelgede belirtilen konulara özenle riayet edecek.

Kamu görevlilerine, belli bir sürede bitirilmesi gereken, zorunlu ve istisnai haller bulunmadığı sürece, günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma yaptırılmayacak. Fazla çalışma yaptırılmasının gerektiği zorunlu ve istisnai hallerde, fazladan çalışılan süreye ilişkin ücret, ilgili mevzuatı çerçevesinde ödenecek.

İlgili mevzuatı gereği fazla çalışma karşılığı ücret ödenememesi durumunda ise söz konusu kamu görevlilerine, başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddesi ile 2009/12 sayılı Başbakanlık Genelgesi'nin ilgili maddesi olmak üzere tabi oldukları mevzuat hükümleri çerçevesinde, yaptırılacak fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabı ile izin verilecek. Ancak bu suretle verilecek iznin en çok on günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek yılı içinde kullandırılabilecek.

YORUMLAR 5
  • Furkan Kurnaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Asıl furkan. Kpss ye özel sektörde ekmek yok artık...
    Cevapla
  • süleyman yeşeri 9 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendine baksın. Memoli bey yüz-binlerce memuru zan altında bırakmaya hiç hakkın yok acaba bu bilgiyi nereden alsın memurların çalışmadığına dair.Sen kendine bak sen ne kadar çalışıyorsun. Ben memur olarak aylık 240 ve bazı aylar 268 saat çalışıyorum ve 1 tl bile mesai almıyorum izinde verilmiyor. Lütfen kendi adına konuş...
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başbakanım? Sadece memurların değil diğer çalışanlarında çalışma saatlerini sabit hale getirin?.... ......Hiç bir iş yerinde Yasal 45 saat olan çalışma saatleri uygulanmıyor?..insanlar çıkarılım korkusu ile Günlük 7.5 saatden fazla çalıştırılıyor? Bu çalışma saatleri denetleyin veya kamuoyuna kanun gereği diye resmen açıklayınki ırgat gibi çalıştırılmasınlar?.çalışan ve .işci kesimi fazla çalıştırılarak sosyal hayatları bitiriliyor?.
    Cevapla
  • fetih1453 9 yıl önce Şikayet Et
    memoli gardaş sende oltaya gelmişsin hemen... bu genelgenin amacı vermek değil veriliyorsa bile verileni KESMEK..zaten geçen mayısta verileceği ile ilgili düzeleme yapılmıştı bu genelgenin amacı ne olabilir sence...aylık 40tl lik mesaiye kalıyorduk onu da kesse neolur kesmese neolur. o da gözlerine çok geldi galiba. seçimde bitti ne de olsa..
    Cevapla
  • memoli memo 9 yıl önce Şikayet Et
    çok çalışıyorlar ya .... zaten adamların çalıştığı yok bu genelgede onlara kaymak gibi olduuuu.... artık hiç konuşamayız memurlarla.
    Cevapla