Fiyatlar tavan yaptı! Daha da artacak

Ordu'da kabuklu fındığın kilogramı, son 15 günde yaklaşık yüzde 100 artışla serbest piyasada 10 liraya ulaştı.

Fiyatlar tavan yaptı! Daha da artacak
Fiyatlar tavan yaptı! Daha da artacak
GİRİŞ 15.04.2014 21:27 GÜNCELLEME 16.04.2014 00:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, yaptığı açıklamada, mart ayının sonunda etkili olan zirai donun fındık fiyatına olumlu yansıdığını ve her geçen gün fiyatın artış gösterdiğini belirterek, "Serbest piyasada 55 randıman kabuklu fındık 10 liradan alıcı buluyor" dedi.

''FİYAT BU SEVİYEDE KALMAZ''

Üreticilerin tüccara giderek fındığını rahatlıkla 10 liradan sattığına işaret eden Cörüt, "Fındık fiyatının bu seviyede kalacağını da tahmin etmiyorum. Önümüzdeki günlerde fiyatın daha da yukarılara çıkacağını bekliyoruz" diye konuştu.

Cörüt, 10 liraya çıkan fındık fiyatının tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu rakamla kabuklu fındığın piyasadaki fiyatı 15 gün içerisinde yüzde 100 artış göstermiş oldu. Biz bu rakamın buralarda da durmayacağına inanıyoruz. Üreticinin elinde fındık yok, deposu boş. Bu nedenle tüccarlar üreticinin elindeki son fındığı almak için fiyatları her gün artıracaktır. Elinde fındık olan üreticiye adeta piyango vurdu diyebiliriz. Elinde fındık olanlara ne mutlu."

Uğur Cörüt, yeni sezonda da fındık fiyatının aynı seviyelerden alıcı bulacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Zeki Tokat 9 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatların yükselmesine sevinmek doğru değil. Asıl sevinilmesi gereken şey, mahsulün beklenenden bol ve randımanlı olması olmalı değil mi? fındık (ürün) fiyatı artınca diğer ihtiyaç maddelerinin fiyatları da artarak dengeleme yoluna gider. Ürünlerimiz bol olsaydı da, herkes bol bol fındık tüketeydi. Daha iyi olmaz mı idi?
    Cevapla