Marmarabirlik'te tarihi satış

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, birliğin, tarihinin en iyi satış miktarın yakaladığını açıkladı.

Marmarabirlik'te tarihi satış
Marmarabirlik'te tarihi satış
GİRİŞ 15.04.2014 13:52 GÜNCELLEME 15.04.2014 13:52

Asa, yaptığı yazılı açıklamada, 2012-2013 iş yılını yüksek satış miktarlarıyla kapatan ve büyümeye devam eden birliğin, yurt içi ve dışında ambalajlı ürün satış miktarları ve tutarları bakımından önceki senelere oranla en iyi rakamlara ulaştığını belirtti.

Birlik olarak 2013-2014 iş yılı bazında ilk 5 ayda 110 milyon lira değerinde 14 bin ton satış miktarına ulaştıkları bilgisini veren Asa, "Marmarabirlik, tarihinin en iyi satış miktarını, değerini yakaladı ve geçtiğimiz iş yılının 5 aylık dönemine göre yüzde 21 büyüdü" ifadesini kullandı.

Ar-Ge'ye büyük önem vererek ürün çeşitliliğini artırdıklarını vurgulayan Asa, "kuru sele, soslu zeytin, zeytin çikolatası ve yeşil zeytin" çeşitleriyle yeni damak tatları oluşturduklarını ve bu ürünlerle farklı tüketici kesimlerine ulaştıklarını aktardı.

Zeytin tüketimini daha da artırmayı amaçladıklarına değinen Asa, "Döviz kurunda meydana gelen artışlarla piyasalarda oluşan durgunluk ve zeytinyağı arzındaki düşüşe rağmen bu büyüme oranını yakalamak oldukça önemli. Özellikle Ramazan ayının yaklaşmasıyla gıda piyasalarına gelecek olan canlılığı hesap ettiğimizde iş yılı sonunda hedefimiz olan 35 bin ton satış rakamına ulaşılacağı görülmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Asa, Gemlik tipi sofralık zeytinde fire oranını ortalama yüzde 15'lerden yüzde 3'e düşürecek ve aynı zamanda birliğin geleceği bakımından büyük öneme sahip projenin sonuna yaklaşıldığına işaret ederek, Ar-Ge projesiyle sektörün en önemli sorunu olan ve iri kalibre üründe yüzde 25'ler seviyelerine ulaşan fireyi minimuma indirmeyi hedeflediklerini duyurdu.

KAYNAK: AA