Gül: Son derece haksız bir karar

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, Moody's'in Türkiye'nin not görünümünü değiştirmesine ilişkin, "Son derece haksız bir karar. Moody's'i protesto ediyorum" dedi.

Gül: Son derece haksız bir karar
Gül: Son derece haksız bir karar
GİRİŞ 11.04.2014 15:06 GÜNCELLEME 11.04.2014 15:06

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gül, Türkiye'nin kredi notunun yatırım yapılabilir seviyenin de üstünde olması gerektiğini belirterek, Moody's'in Türkiye'nin notunu çok daha ileri bir seviyeye çıkartması gerekirken, not görünümünü negatife indirdiğini söyledi. Gül, "Üzüntülerimi bildiriyorum. Dolayısıyla son derece haksız bir karar. Moody's'i protesto ediyorum" dedi.

- "Türkiye'nin notu düşmedi"

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş ise bazı reyting firmalarının Türkiye'nin notunu artırırken biraz daha yavaş ve temkinli davrandığını, ancak düşürürken daha hızlı olduğunu söyledi.

Ertaş, "Burada şunu ayırt etmek lazım; Türkiye'nin notu düşmedi, görünümle ilgili bir değişiklik var. Haberlerde sanki bir not düşüşü varmış gibi yansıtılıyor, bu doğru değil. Geçen hafta başka bir derecelendirme kuruluşu görünümü de değiştirmedi. Bu şekilde değerlendirmek gerekiyor. Ben acele verilmiş bir karar olarak düşünüyorum. Türkiye, tekrar eski noktasına, hatta daha iyi noktalara çok kısa sürede gelecektir" dedi.

"Seçimleri tamamladık. İktidar partisi yüzde 45 oy aldı, bundan daha fazla nasıl politik istikrar olabilir" diyen Ertaş, Türkiye'nin şu anda politik istikrar problemi olmadığını ve böyle bir riskle Türkiye'nin notunun düşürülmesinin soru işareti yarattığına dikkati çekti.

Ertaş, son haftalarda Türkiye'nin borsasına bakılması gerektiğini vurgulayarak, "Hem tahvil bonolarına hem de hisse senedi piyasasına ciddi şekilde yatırımcı girişi var. Bundan daha iyi cevap olamaz" dedi.

KAYNAK: AA