Yeni bir Cem Uzan vakası daha!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yeni bir Cem Uzan vakasıyla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Yeni bir Cem Uzan vakası daha!
Yeni bir Cem Uzan vakası daha!
GİRİŞ 07.04.2014 11:11 GÜNCELLEME 07.04.2014 11:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik şirketlerinin imtiyazının sona erdirilmesiyle alakalı Stockholm mahkemelerinde 2,5 milyar avroluk yeni bir dava açıldığını bildirdi.

Yıldız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) Meclisi Başkanı Yağız Eyüboğlu ve meclis üyelerini kabul etti.

Bakan Yıldız, burada yaptığı açıklamada, siyasi istikrarın bozulması adına 17 Aralık'tan bu yana çok farklı yapıların çok farklı işlemlerle karşılarına çıktığını söyledi.

Yeni bir Cem Uzan vakasıyla karşı karşıya olduklarını belirten Yıldız, bugüne kadar elektrik dağıtım, üretim ve iletim hizmetleriyle alakalı şirketin faaliyetine devam ediyor olmasına rağmen imtiyaz hakkının alınmasıyla ilgili 4 büyük dava açıldığını, 10 yıla yakın süren davaların kazanıldığını anımsattı.

Bakan Yıldız, şunları kaydetti:

"Bunlar yetmiyormuş gibi şimdi tekrar miktarı 2,5 milyar avroluk Stockholm mahkemelerinde yeni bir dava açılmış durumda. Bu artık Türkiye'nin siyasi istikrarının üzerine konan keneleri alma işidir. Türkiye mutlaka bu kenelerinden kurtulacaktır. Sürekli bir ayağından tutup aşağı çekmek isteyenlere karşı, Türkiye'nin büyümesine, ilerlemesine karşı olanlarla mücadelemiz devam edecektir. Bununla alakalı uluslararası avukatlık firmalarıyla hizmet alımına gideceğiz.

Benzer davaları emsal gösterip bu davanın kabul edilmemesiyle alakalı ilk girişimlerimiz olacak. Elimizde bu manada alınmış çok fazla uluslararası tahkim kararları var. Bütün bunları ibraz edeceğiz. Şu ana kadar Türkiye'nin neredeyse tamamını isteyen bir yapıyla karşı karşıyayız. Vatandaşımızın hakkı olan bir kuruşu vermeyiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • hasan şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    cem uzan ve fetullah gülen bir bayarak üzerinden diğeri din üzerinden siyaset yaparak ülkeyi soydular. bu cem uzan bayrak,vatan,milleti deyip ilk girdiği seçimde % 8 oy alan cem uzan değilmi.bayrağımızın arakasına sığınıp ülkemizi soyan nice şerefsizler tanıdı bu ülke.30 yıldır islam kullanarak müslümanlardan yüzmilyarlarca para toplayan ve devlete sızanlarıda 17 aralıkta gördük.bayrak ve din üzerinden siyaset yapanlar kesinlikle hırsızdır.
    Cevapla
  • CENGAVER 10 yıl önce Şikayet Et
    YERLİ TOHUMUNDAN, OTOMASYONUNA VARINCAYA KADAR !. Türkiye Kendi Öz kaynaklarıyla İSVEÇ+JAPON Modelini esas alarak diğer Batılı Emperyal güçlerin güdümünden bir an evvel kurtulmalı her alanda, En alttaki çalışanlara sahip çıkıp yetki verip onların görüş ve önerilerini önem vererek Bakanlıklar ve diğer yerlerdeki Yetkili Firavunları temizleyerek bu iş hallolur..
    Cevapla
  • Karlı Zigana Dağları 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım . Devletin Kurumlarında, imza yetkilerini kullanarak, yolsuzluklardan beslenen sinsi yapıyla ilgili hangi çalışmalar olacak bekliyoruz.
    Cevapla
  • Yüzdeelli 10 yıl önce Şikayet Et
    Teşkilatınızdaki paralelcileri temizlemezseniz böyle ağlamaya devam ederiz!. Bu ülkenin ilerlemesi için gecesini gündüzüne katan bilim insanlarının gönlü kırık; umutları yitik.Size iki örnek veriyorum: İzmir'de Solarux isminde bir Türk firması Tübitak ile birlikte yoğunlaştırılmış güneş ısısından elektrik üretebilen bir sistem geliştiriyor.Sistem, Türkiye'de yok.Birkaç yıldır bu sistemi ekonomimize kazandırmak için uğraşıyorlar.Devlet bunlara sürekli engel çıkarıyor.Yine Ankara'da FKS Otomasyon firması, Türkiye'nin ilk entegresini geliştirip bu entegreyle dünyada olmayan bir kontrol ünitesi geliştiriyor.Ülkemizi sömüren Yahudi firmaların servislerine darbe vuracak bu sistemi 2003'den 2008'e kadar sanayi tesislerinde deniyor.Nihayet 15 yıl sonra seri üretime geçiyor.Ancak bakanlıktaki paralelciler,"Bu sisteme destek olamayız.Filanca derneğe gidin" diyor:-) Dernek mi?!..Yabancı firmaları çok şımarttınız! Sonunda da tepenize çıktılar.Teşkilatınızdaki paralelcileri temizlemeden bu ülke bir adım ilerlemez!
    Cevapla