Şimşek: Tek kelimeyle vatana ihanet

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, "Son gelişmeler tek kelimeyle vatana ihanettir" dedi.

Şimşek: Tek kelimeyle vatana ihanet
Şimşek: Tek kelimeyle vatana ihanet
GİRİŞ 28.03.2014 16:46 GÜNCELLEME 28.03.2014 16:50

Şimşek, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devlet sırlarının internet yolu ile sızdırıldığını belirten Şimşek, bunun gereğinin yapılacağını kaydetti. Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesi ve kamuoyuna sızdırılmasını değerlendiren Şimşek, "Son gelişmeler tek kelimeyle vatana ihanettir" dedi.

Şimşek, devletin içinde "paralel yapı var" dediklerinde, birçok kesimin "nerede bu paralel yapı" diye sorduklarını söyledi. Şimşek, "Ancak bu kadar alçaklık olabilir. Bir insanın kendi ülkesine karşı ihaneti ancak bu seviyede olabilir. Seçim sonrasında oturup bu süreçleri ciddi bir şekilde tekrar gözden geçirmemiz gerekecek. Belli ki her kurumda devletin her yerinde buna eğilimli insanlar var veya bir örgüt var. Bu bir ihanet şebekesi" diye konuştu.

Devletin daha önceden ithal ettiği dinleme ekipmanlarının kayıp olduğunu kaydeden Şimşek, "Aslında kayıp falan değil. Muhtemelen o 'paralel şebeke' giderken bir şekilde onu belirli merkezlere taşıdı ve demek ki icraatlarına devam ediyorlar" dedi.

- "YouTube ve Twitter'ı istismar eden bir paralel yapı var"

Şimşek, YouTube'a erişimin durdurulmasını da değerlendirerek, bu noktada esas önemli olanın vatana ihanet olduğunu söyledi.

CHP ve MHP'nin aynı ittifakın içinde oluyor görüntüsü vermesinin işin diğer bir vahim boyutu olduğunu dile getiren Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bundan bir süre önce anamuhalefet lideri, 'Türkiye, Suriye'ye savaş mı açacak' gibi iddialarda bulunmuştu. Böyle bir şey söz konusu değil. Devlet her zaman bazı hususları tartışır. İşin vahameti o kadar büyük ki YouTube ve Twitter'a erişimin normal şartlar altında kısıtlanmasını doğru bulmuyorum. Fakat bu platformları ulusal güvenliği tehlikeye atacak şekilde kullanan, istismar eden bir 'paralel yapı' var."

Şimşek, 17 Aralık sürecinin yolsuzlukla mücadele ile ilgili olmadığının ortaya çıktığını vurgulayarak, dünkü gelişmelerin de bunu teyit ettiğini ifade etti. Şimşek, muhalefetin kendisini bu durumdan uzaklaştıramamasının da başka bir vahamet taşıdığını dile getirdi.

- "Vergi incelemeleri konusunda yorum yapmıyorum"

Bakan Şimşek, Kaynak Holding'e yönelik işlemler konusunda ise genel olarak vergi incelemeler konusunda yorum yapmadığını söyledi.

Vergi denetimi konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Şimşek, yılda yüzbinleri aşan denetimler yapabileceklerini ifade etti.

- "Çözüm süreci bölgeyi kalkındırıyor"

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun birçok ilinde seçim çalışması yaptığını belirten Şimşek, bölgedeki vatandaşın 17 Aralık operasyonunun siyasi bir operasyon olduğuna inandığını kaydetti.

Şimşek, çözüm sürecinin bölge için büyük bir önem taşıdığının altını çizerek, sürecin bölgeye önemli katkılar sağladığına işaret etti.

Bölgedeki birçok kişinin "BDP'ye oy verecek olsak bile İl Genel Meclisi'nde AK Partiye oy vereceğiz" dediğini bildiren Şimşek, vatandaşlardan bazılarının Batı'daki akrabalarını arayarak "Mutlaka AK Parti'ye oy verin" yaklaşımında bulunduğunu söyledi.

KAYNAK: AA