'Bu memleketin aslanlar gibi başbakanı var'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu memleketin aslanlar gibi bir başbakanı var. Milletin emaneti ve iradesi bizimle oldukça onlar bir daha bu ülkenin yönetimini, bu ülkenin ekonomisinin iradesini rüyalarında dahi göremeyecekler" dedi.

'Bu memleketin aslanlar gibi başbakanı var'
'Bu memleketin aslanlar gibi başbakanı var'
GİRİŞ 22.03.2014 00:35 GÜNCELLEME 22.03.2014 00:35

Bakan Zeybekci, yerel seçim çalışmaları kapsamında partisinin Başkarcı beldesinde düzenlediği toplantıda halka hitap etti. Türkiye'nin dünyanın 16. büyük, Avrupa'nın da 6. büyük ekonomisi olduğunu ifade eden Zeybekci, ihracatın 35 milyar dolardan 152 milyar dolara yükseldiğinin altını çizdi.

Zeybekci, 28 Şubat'ta bu millete darbe vuranların başındakinin, "Bu darbenin etkisi bin yıl sürecek" dediğine değinerek, şöyle devam etti:

"28 Şubat'ta Türkiye'nin eğitim sistemini, meslek eğitimini ve üniversiteleri darmadağın ettiler. Yüzlerce, binlerce insanı fişlediler, üniversitelerden attılar. Çünkü hesapları şuydu. Biz bin yıldır bu topraklarda, Anadolu'dayız. 'Bin yılın hesabını soracağız' diye o bin yılı söylediler. Bakın o Gezi olaylarında bir daha ele verdiler kendilerini. İstanbul'da o Gezi olayları sırasında İstanbul'un duvarlarına 'Zulüm 1453'te başladı' yazdılar. Oyunun sahipleri belli. Oyunun senaryosunun yazarları belli. Alet olanlar belki masum olarak alet olanlar olabilir ama. Asıl alet olanlar ruhunu ve aklını satanlar aynı oyunları Gezi'de de oynadı, şimdi 17 Aralık'tan itibaren aynısını bir daha oynadı. Bakın aynı yalanları söylüyorlar, aynı iftiraları atıyorlar. Yine anayasa kitapçığı atsınlar birbirlerinin kafasına, istiyorlar ki bu memleketin bankaları iki günde darmadağın olsun, bunlar alsın götürsünler, talan etsin istiyorlar."

"Bu memlekette Denizli'nin Tavas ilçesinin Uzunpınar köyünden bir tütün amelesinin çocuğu ekonomi bakanı olmasın, IMF'den, Dünya Bankası'ndan olsun" istediklerini ama o dönemin geçtiğini dile getiren Zeybekci, "Bu memleketin ekonomisi, şu anda Türkiye'nin borçlarının milli gelire oranı diye baktığımız zaman 28 Avrupa Birliği ülkesinden 25'inden daha iyiyiz. Türkiye'deki bankaların sermayelerinin borçlara yeterlilik oranı Avrupa Birliği'nin 28 ülkesinden 21'inden daha iyi. Ne yapsalar boş" dedi.

Türkiye'de artık ekonomik kriz çıkmayacağını vurgulayan Zeybekci, "Ekonomimiz sağlam. Artık bu memlekette öyle eskisi gibi 'höt' dendiği zaman kaçan değil. Bakın Kemal Derviş istemediği zaman ellerini kaleme dahi atamazlardı, ağızlarını açıp tek kelime dahi edemezlerdi. Bu memleketin aslanlar gibi bir başbakanı var. Milletin emaneti ve iradesi bizimle oldukça onlar bir daha bu ülkenin yönetimini, bu ülkenin ekonomisinin iradesini rüyalarında dahi göremeyecekler" diye konuştu.