Eroğlu: Muhalefetin hayalleri bile yetişmez

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğu, Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek, Bilecik ve ilçelerine AK Parti'nin ve bakanlığın yapmış olduğu hizmetleri anlattı.

Eroğlu: Muhalefetin hayalleri bile yetişmez
Eroğlu: Muhalefetin hayalleri bile yetişmez
GİRİŞ 05.03.2014 00:44 GÜNCELLEME 05.03.2014 00:44

Eroğlu, Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek, Bilecik ve ilçelerine AK Parti'nin ve bakanlığın yapmış olduğu hizmetleri anlattı.

Kendilerinin Bilecik'e çok önem verdiklerinin altını çizen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bilecik, geçmişte, belki başkaları söyleyebilir ama Bilecik geçmişte, hakikaten unutuldu. Bizden önce unutulmuştu herhalde. Bazıları onu hatırlıyor ama bizler 11 yılda, Bilecik'e 5.5 milyar lira, 5.5 katrilyonluk yatırım yaptık. Bakın yollar, işte yollar. Kim yaptı AK Parti yaptı. O boğazı aşmak zordu ama biz engel tanımıyoruz. Yani Ferhat'ın Şirin'e kavuşması gibi dağları deliyoruz, dağları delip, sizlere ulaşıyoruz. Farkımız bu. İnşallah Gölpazarı'na da göletleri, barajları, sulama tesislerini yaptığımızda Gölpazarı, layık olduğu hizmeti almış olacak. Biz de bu sözü işte milletvekillerimizle birlikte ve aynı zamanda sayın başkanımız Semih Beyle birlikte söz veriyoruz, bunları yapacağız."

"YAPTIKLARIMIZA MUHALEFETİN HAYALLERİ BİLE YETİŞEMEZ"

Geçmiş dönemlerdeki iktidar ve koalisyon hükümetlerini eleştiren Eroğlu, 17 Aralık operasyonu ve yolsuzluk iddialarına ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

"Geçmiş hükümet koalisyonunda kimler vardı. 3,5 yıl kaldılar hatta memur maaşlarını ödemek için çalmadıkları kapı kalmadı. 500 milyon dolarcık parayı bulamadıkları için 3,5 yılda 5 yılı dahi doldurmadan çekip gittiler. Ama ne oldu 22 banka hortumlandı. Bunun millete faturası 231 milyar lira. İşte biz bunu da ödedik. Netice itibariyle bakın, bir takım yolsuzluk iddiaları. Başbakanımızla İstanbul'u teslim aldığımız zaman 1994 yılında 2,5 milyar dolar borç bıraktılar. Bütün paralar hortumlanmış. Biz ne yaptık, bütün hortumları kestik. Bir metre çapında olanları testereyle, diğerlerini baltayla kestik, yaptığımız bu. Bu milletin hakkını savunun bizim hükümetimiz. Sadece borçları ödemekle, kasayı doldurmakla yetinmedik. Şu anda katrilyonlarca, milyarlarca yatırım yaptık. Sadece Bilecik'e yaptığımız yatırım 6 milyar lira. Daha önce duble yollar, hızlı tren var mıydı Onların hayali 'kara tren cuf cuf etsin'. Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayalleri bile yetişemez."

''BÜYÜK HEDEFLERE YELKEN AÇIYORUZ''

Hükümet olarak büyük hedeflere yelken açtıklarına dikkati çeken Eroğlu, şöyle devam etti:

"Biz yollar, barajlar her şeyi yapıyoruz. Onlar montaj kaset üretsin, biz baraj yapalım. Biz yol yapalım, onlar konuşmaya devam etsin. Biz onlarla muhatap değiliz. Milletim, hep birlikte son dönemde yapılan komploya karşılık verirken, cevabını sandıkta verin çünkü bu ne biliyor musunuz Bu ne... CHP veya MHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, Türkiye üzerinde büyük bir oyunlar dönüyor. Allah aşkına tarih kitaplarını açın son 1699'dan bu yana Türkiye üzerinde yabancı ülkelerin liderlerinin bütün projeleri, bütün planlarını okuyun bir zahmet. Okuyun fark etmiyor gene onlar devam ediyor şark meselesi adıyla taaaa 200-250 yıl önce böyle bir plan yaptılar. Planda ne biliyor musunuz 'Bölün parçalayın planı'. Osmanlı İmparatorluğu ne hale geldi. İlk defa borçtan, 300 yıldan bu yana faizi 2013'te kurtuldu. Biz büyük hedeflere yelken açıyoruz."

''ŞANLI ECDADIMIZIN TORUNUYUZ, NE YAPACAKSAK BİZ YAPARIZ''

"Osman Gazi'nin torunuyuz, şanlı ecdadımızın torunuyuz, ne yapacaksak biz yaparız" diyen Eroğlu, şunları bildirdi:

"Bu seçim mahalli idare seçimi değil aynı zamanda bu seçim Türkiye üzerinde oyun kurmak isteyenlere verilebilecek en büyük cevaptır. Sevgili MHP'li ve CHP'li kardeşlerim bu seçimde mutlaka Türkiye üzerindeki oyunları hep beraber bozmaya hazır mıyız Ben de sizlere güveniyorum.''

Daha sonra AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, konuşması sırasında balkondan kendisine laf atan bir kişiyle tartıştı. Ardından Gölpazarı AK Parti Belediye Başkan adayı Semih Yavuz da bir konuşma yaptı.

Yavuz, Eroğlu'na Gölpazarı ilçesini simgeleyen tabak hediye etti. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdi.